Як зловмисники отримують чужі кошти у банкоматі

Bankivska-Kartka

Львів’янам розповіли, які методи найчастіше використовують шахраї, аби отримати чужі кошти просто з банкомату.

Львів’янам розповіли, які методи найчастіше використовують шахраї, аби отримати чужі кошти просто з банкомату, пише ІА Дивись.info

За словами Олесі Данильченко, заступниці директора Української міжбанківської Асоціації членів платіжних систем «ЄМА», керівника Форуму Безпеки Розрахунків і Кредитів (ФБР і К), є два методи, які злочинці використовують для отримання грошової вигоди.

Читайте також: В Україні шахраї все частіше «ловлять» власників банківських карток

Перший — скімінг платіжних карток, коли з використанням записуючого пристрою, зловимсники фіксують інформацію з магнітної смуги платіжної картки, а за допомогою мініатюрної камери записують дані, які ви вводите.

«Після цього вони використовують дублікат платіжної картки, який немає ніяких ознак платіжної системи — просто білий пластик. З його допомогою зловмисник знімає готівку», — пояснює експертка.

Другий метод — кеш-трекінг — це захват готівки під час проведення операції. Зловмисники на отвір для видачі коштів встановлюють планку, яка липка зсередини. Гроші прилипають до неї.

За словами експертки, у 2015 році таких випадків зафіксували 991, а вже у 2016 — 830.

Олеся Данильченко зауважує, що сьогодні кількість таких злочинів зменшується. Утім, нечисті на руку вигадують нові пристрої.

Нагадаємо, в Україні шахраї все частіше «ловлять» власників банківських карток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: