З початку року поліція Львова зафіксувала 2700 випадків неправильного паркування

Як повідомили у ЛКП «Львівавтодор», досить поширеним є явище несплати за паркування та неправильного паркування мешканцями Львова. Найпоширеніше порушення – це паркування на місцях для осіб з інвалідністю, паркування на пішохідних переходах та тротуарах. Проблемою паркування у Львові займається низка структур, зокрема ЛКП «Муніципальна дружина».

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Муніципальна дружина є власником чотирьох евакуаторів, які здійснюють евакуювання автомобілів. Зараз триває процес вдосконалення роботи – спільно з управлінням Патрульної поліції ми розбиваємо місто на чотири сектори. Власнику арештмайданчика «Інформ ресурсам» ми передаємо два евакуатори, щоб робота була оперативніша. Таким чином відбуватиметься робота муніципальної дружини в одній частині міста, а «Інформ ресурси» - з іншої сторони. Сам процес евакуації полягає в тому, що ми виконуємо технічну роботу вивозу автомобіля на основі протоколу, який складає представник патрульної поліції», - повідомив директор ЛКП «Муніципальна дружина» Роман Хом’як.

Порушення правил паркування також є однією з головних причин простоїв громадського електротранспорту Львова. Як повідомили у ЛКП «Львівелектротранс», у травні через несприятливі дорожні обставини виникло близько 127 випадків, що спровокували понад 70 годин затримки у русі громадського електротранспорту. Зокрема, у зв’язку із ДТП на дорогах міста, трапилося 74 епізоди, що повпливали на зміни руху міських трамваїв та тролейбусів із загальною затримкою у часі на 45 годин.

«Наші трамваї також дуже потерпають від неналежно припаркованих авто. У травні було 53 випадки, коли авто припарковані неналежно, і це спричинило 35 годин затримки в русі електротранспорту. Сьогодні працюємо над тим, щоб була можливість підприємству «Львівелектротранс» позиватися до суду. Пізніше, коли поліція встановить факт порушення, «Львівелектротранс» позиватиметься до суду і стягуватиме штраф з тих водіїв, які залишили авто в неналежному місці. Адже це стало причиною затримки руху електротранспорту, що спричинило збитки для підприємства», - розповів начальник відділу зв’язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» Іван Боднар.

Працівники патрульної поліції також вирішують проблему неправильного паркування у місті. З початку року управління патрульної поліції м. Львова склало 2700 протоколів за неправильне паркування.

«З початку року евакуювали 184 транспортні засоби. Велике прохання до громадян – щоб весь процес пришвидшити – коли до вас звертаються працівники патрульної поліції з допомогою бути за свідка, погоджуватися. Оскільки без таких двох пояснень евакуація транспортного засобу є неможливою. Штраф за неправильне паркування – 255 гривень. Часто інспектори по півгодини, по годині шукають людей, щоб вони надали пояснення. Також плідно працюємо з «Інформ ресурсами» та Муніципальною дружиною – вже відбулися дві наради з приводу розподілу міста на певні зони. Думаю, найближчим часом ситуація з припаркованими автомобілями буде набагато кращою», - зазначив заступник начальника управління патрульної поліції м. Львова Андрій Богуш.

Представники ЛКП «Львівавтодор» кажуть – у Парламенті зареєстрований законопроект № 5364, котрий має допомогти Львову із вирішенням проблеми неправильного паркування.

«Підприємство надало право фіксувати несплату за послуги паркування і право фіксувати порушників, які паркуються на місцях для інвалідів. У нас є 375 платних паркувальних місць, з яких 10% - паркувальні місця для інвалідів. Приблизно 200 протоколів складено на порушників, що паркуються на місцях для інвалідів. Будемо просити, щоб робити рейди з евакуатором. Бо штраф 300 гривень їх не лякає. І якщо є вільне місця для інваліда – вони паркуються.

Підвищувати штрафи непотрібно – потрібно довести порушника до оплати штрафу. Тому що зараз у державі відрегульовано, що ми не завжди накладаємо штраф на того порушника. Бо це адмінпорушення – 3 місяці. Поки ми зафіксували, поки ми передали в поліцію, поки поліція нам дала дані порушника, поки ми висилаємо йому листа, щоб він прийшов. Потім адмінпротокол висилаємо в адміністрацію за місцем його проживання, адміністрація викликає його на адмінкомісію і тоді накладає штраф. Це є дуже довга процедура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: