«Пісні війни», «Вар’яти-шоу» і ВВ: у Національній академії сухопутних військ вперше проведуть День курсанта

У суботу 24 червня у Національній академії сухопутних військ вперше відзначать День курсанта. Це свято в Академії встановлено, щоб вшанувати усіх курсантів, які обрали для себе професію захисника України.

Про це повідомляє прес-служба Академії.

Відтепер День курсанта в Національній академії проводитимуть щороку напередодні Дня молоді, який святкується в останню неділю червня.

Абсолютна більшість нинішніх курсантів розпочали своє навчання у військовій академії у Львові у 2014-2016 роках. Свій вибір – навчатися на офіцерів української армії – юнаки та дівчата робили добровільно під час тяжких боїв на фронті російсько-української війни. Молоді люди усвідомлюють, що після завершення навчання і присвоєння їм офіцерського звання, їм одразу доведеться продовжувати військову службу у бойових частинах, які беруть участь в АТО.

Святкування Дня курсанта у Національній академії включатиме урочисту, показову та святково-розважальну частини програми. Основні ідеї щодо заходів, які відбуватимуться у цей день, подавали самі курсанти. Упродовж кількох тижнів їх обговорював організаційних комітет. Під час відзначення Дня курсанта проведення заходів, а також координацію усієї програми забезпечуватимуть саме курсанти, зокрема представники організаційного комітету і сержанти Національної академії.

Читайте також: Нова «стратегія» військової освіти Полторака чи знищення Академії сухопутних військ у Львові?

Серед заходів, які відбудуться у День курсанта, вранці заплановано проведення шикування особового складу Національної академії під керівництва головного сержанта Академії, підняття прапорів України та Сухопутних військ, а також святковий флешмоб з виконанням у супроводі оркестру нового маршу української армії. Упродовж дня відбудеться футбольний матч курсантів із футболістами ФК «Карпати», показовий виступ курсантів із демонстрацією спортивної та військової вправності, дефіле за участю курсанток, караоке, спортивні змагання для гостей свята, також діятиме волонтерський майданчик та майданчик історичної реконструкції, на території Академії працюватиме кілька відкритих майданчиків із їжею та напоями, зокрема курсанти зможуть приготувати шашлики.

О 16 годині на стадіоні Національної академії розпочнеться святковий концерт, участь у якому візьмуть рок-гурти «Штурм» та Navigator, співачки Софія Федина та Наталка Самсонова, виконавці Тарас Гаврик, Богдан Ковальчин із проекту «Пісні війни» та Віктор Винник, а також студія «Магарич», Сергій Притула і «Вар’яти-шоу». Спеціально на курсантське свято до Львова приїде гурт «Друже музико» із міста Одеса. А у неділю 25 червня з нагоди святкування Дня курсанта у Національній академії виступить Олег Скрипка та гурт «ВВ».

На День курсанта до Національної академії хлопці та дівчата,  запрошуватимуть свої друзів та батьків. Їм вони покажуть аудиторії, де навчаються, та казарми, де проживають, а також гості зможуть продемонструвати свою вправність у інтерактивному стрілецькому тирі та на тренажерах бойової техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: