Сироїд вимагає звільнити Синютку

832181
Голодування під стінами АП, Фото 24 каналу

Голова Львівської обласної держадміністрації Олег Синютка повинен бути звільнений зі своєї посади.

Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироід, передає NewsOne.

За її словами, якщо він пропонує свою допомогу у вивезенні сміття зі Львова, то чому не зробив цього рік тому. Сироїд заявила про готовність припинити голодування через «сміттєву блокаду» Львова при виконанні двох умов.

«Перше – повинно початися вивезення сміття зі Львова. Друге – повинні бути створені умови, підписані угоди, що вивезення не є тимчасовим, а буде механізм постійного вивезення сміття», – зазначила вона.

При цьому віце-спікер не виключає, що вирішити проблему зі сміттям Синютці під силу.

«Глава адміністрації людина залежна, сам він рішення не приймає. Він буде виконувати рішення, прийняті в приміщеннях, проти яких ми організували голодний протест. Ті ж рішення буде виконувати і Кабмін. Після заяви віце-прем'єра (Геннадія Зубка - ред.) Були дзвінки майже всім мерам бути готовими приймати відходи зі Львова. Після того, як мерів рік «нагинали», вони вже вимагають письмові вказівки, а уряд не хоче на це йти, тому що це буде означати підтвердження зворотного», – додала Сироїд.

Своєчасно прийняті рішення могли б забезпечити будівництво на поточний момент половини заводу по переробці сміття, вважає вона.

«Якби панове президент, прем'єр і голова Львівської ОДА не перешкоджали будівництву сміттєпереробного заводу, а саме виділення коштів, то вже половина заводу була б побудована. Складно оцінити, які саме наміри має глава ОДА, вважаю, що його взагалі потрібно звільнити, тому що він здійснював злочинні дії щодо жителів», – підсумувала Сироїд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: