Три мільйони квадратних метрів. Садовий навів шокуючу статистику щодо планів житлової забудови у Львові

UkUdm1aLwtI

Якщо проаналізувати кількість відповідних рішень, проектів, які зараз знаходяться в роботі щодо будівництва житла то загалом це складе близько 3 мільйонів квадратних метрів.

Якщо проаналізувати кількість відповідних рішень, проектів, які зараз знаходяться в роботі щодо будівництва житла, то загалом це становитиме близько 3 мільйонів квадратних метрів.

Про це під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради заявив міський голова Андрій Садовий.

«Це критично великий об'єм, який, на думку фахівців, є неможливий, тому ми можемо мати проблему, коли частину будинків у Львові можуть просто не збудувати, натомість кошти з людей зберуть. Адже дуже часто компанії, які отримують хоча б одне погодження, не чекаючи проходження всієї процедури надання містобудівних умов, роблять красивий малюнок, ролик і вже починають рекламувати продаж квартир. Збирають гроші з людей і за них починають будувати. Нам потрібно застерегти львів'ян та людей, які хочуть купити нерухомість, від того, щоб їх не ошукали», – заявив Андрій Садовий.

Він запропонував організувати інформаційну кампанію щодо наявності повного пакету необхідних документів у конкретного забудовника – як варіант створити спеціальний сайт, на якому потенційні покупці житла могли б дізнаватися необхідну інформацію.

«Зараз у нас змінилось законодавство. Тепер нас зобов'язують всі містобудівні умови та обмеження вести в реєстрі на сайті міськради. Найближчим часом ми відкриємо такий реєстр, в якому можна буде переконатися, хто із забудовників який має погоджений пакет документів. Також скасування містобудівних умов тепер призводить до негайного припинення будівництва, адже раніше було затягування в суд, який міг дозволити рухатися далі будівельнику», – пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Натомість Андрій Садовий зауважив, що не всі вміють працювати з реєстрами і доручив опрацювати варіанти інформування щодо ситуації з будівництвом у доступній формі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: