У Львові планують підняти ціни на проїзд у трамваях і тролейбусах

621671_original
Фото ілюстративне. Джерело: anderver - LiveJournal

Вже з серпня ціна про проїзд у львівському електротранспорті може зрости до 4,5 грн.

Про це під час прес-конференції повідомив заступник директора з економіки ЛКП «Львівелектротранс» Олексій Зварич, інформує кореспондент ІА Дивись.info.

Вже з серпня у Львові проїзд в електротранспорті може коштувати 4,5 грн. Відповідне рішення озвучили представники ЛКП «Львівелектротранс». За словами заступника директора з економіки ЛКП «Львівелектротранс» Олексія Зварича, однією з основних причин для підвищення вартості проїзду є зміна тарифу на електроенергію для комунальних підприємств міста. Якщо раніше вона становила 36 ком/кВт, то тепер складає 2,25 коп/кВт.

Читайте також: «Львівелектротранс» запроваджує новий підхід до виявлення «зайців»

«Останній раз тариф переглядали у червні 2014 року, — каже Олексій Зварич. — У 2015 році збитки «Львівелектротранс» становили 51 мільйон гривень, у 2016 — 61 мільйон. Якщо ми зараз не введемо економічно обґрунтовані тарифи, то це дорога в нікуди».

Серед інших причин імовірного підняття ціни на проїзд — підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн, подорожчання матеріалів та запчастин, а також амортизація. Крім того, за словами економіста, підприємство має зобов’язання перед Європейським банком реконструкція та розвитку, згідно з якими тариф на перевезення у громадському транспорті має бути економічно обґрунтованим.

Читайте також: Бар’єри для життя: що заважає вільно жити і пересуватися людям з інвалідністю (інфографіка)

Наразі тариф вже погодили із галузевими профспілками області, управлінням транспорту та департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Згідно з законодавством, ціну на проїзд ще мають винести на громадські слухання. Оголосити про їх старт планують наступного тижня. Після цього тариф має пройти перевірку в Антимонопольному комітеті. Останній етап — затвердження виконавчим комітетом Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: