Наголошую: маємо докласти всіх зусиль, щоб ввійти в літо з проголосованою медреформою, - Парубій (фото)

unnamed (7)

Андрій Парубій під час Форуму місцевого розвитку у Трускавці розповів, чи встигнуть депутати Верховної Ради розглянути ключові законопроекти щодо медичної та пенсійної реформ перед виходом на канікули.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Андрій Парубій зауважив, що старт медичній реформі депутати вже дали: «Хочу зазначити, що прийнятий ключовий закон, який власне і описує саму філософію реформи. Зміни до бюджету – це швидше технічна річ, і вони будуть актуальними тоді, коли закон про реформу медицини буде прийнятий в цілому. І в тому, що це не пройшло, немає жодної проблеми, тому що його актуальність з’явиться лише тоді, коли буде в цілому прийнята медична реформа».

«Чи в наступний тиждень ми встигнемо дійти до неї (медреформи, - ред.) – це питання у великій мірі залежить від робочої групи, яка створена в парламенті і від роботи в комітеті, - заявив Андрій Парубій. – Я її величезний прихильник і наголошую на тому, що ми повинні докласти усіх зусиль, щоб ввійти в літо вже з проголосованою медичною реформою. Я дуже сподіваюсь, що і робоча група, яка була створена в парламенті, і комітет, зможуть допрацювати усі правки, які внесені у цей закон і ми зможемо вийти на голосування в другому читанні».

Водночас, в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун під час візиту до Львова наголошувала, що для успішного «потрапляння» в бюджетний процес на 2018-й рік, Верховна Рада має прийняти весь пакет законопректів, запропонованих МОЗ.

Уляна Супрун у Львові (квітень 2017 року)

«Ми сподіваємось, що до кінця червня ми проголосуємо всі ці чотири законопроекти, – розповіла п. Супрун. – Чому? Бо ми хочемо вже почати зміни на первинній ланці з 1 липня, ми вже хочемо створювати нашу Національну службу здоров’я, аби до кінця року вона існувала і працювала. До 15 вересня маємо вирішити, які послуги надаються і які тарифи, бо маємо включитись у бюджетний процес на 2018 рік, який є цього літа. Ми подаємо бюджет у вересні, далі два місяці триває обговорення, далі приймається у Верховній Раді. Щоб ми вклалися, аби у 2017му році розпочати хоча б частково оплачувати послуги, рахувати ці послуги, і на 2019-й рік стовідсотково перейти на нову систему, нам потрібно, аби депутати проголосували до кінця цієї сесії, до літа. Як ми цього не зробимо, тоді все перекладається на осінь, ми не вкладаємось у бюджетний процес, ми розпочинаємо лише первинну ланку. Можливо, у 2019 році ми би вже мали перейти до реформування інших ланок, а 2020 рік – це вже вибори, а далі новий президент, новий уряд, нова Верховна Рада з часом, це буде час, коли ніхто не буде робити реформи.

Більше новин з Форуму місцевого розвитку читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: