Проекти в галузі альтернативної енергетики на Львівщині ефективні навіть в умовах жорсткої кредитної політики, - Ганущин

unnamed (1)

Львівщина лідирує у виробництві альтернативної енергетики серед інших областей України, але їй далеко до сусідніх європейських країн.

Про це під час Форуму місцевого розвитку у Трускавці заявив голова Львівської облради Олександр Ганущин, передає кореспондент ІА Дивись.info

«Ця частка порівняно з Словаччиною, Чехією, Польщею дуже мала. Механізми кредитування цього бізнесу у нас різко неконкурентні порівняно з країнами ЄС. Наші підприємці, які будують вітряки на Яворівщині говорять обєктивні речі. У Польщі можна взяти кредит, який погашаєтьсся за рахунок коштів ЄС для юридичних осіб на 65% і для фізичних на 80%.

Зрозуміло, що наші відсотки це мізер, на три порядки менше. Але навіть ті проекти, які сьогодні в нас є, вони достатньо успішні і рентабельні навіть в умовах такої жорсткої кредитної політики», - заявив голова облради. Він також висловив переконання, що реалізація стратегії розвитку Карпатського регіону дозволить створити більш  сприятливі умови для розвитку альтернативної енергетики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: