Журналістка зі Львова першою в Україні перемогла у престижному міжнародному конкурсі

DeathtoStock_Creative Community6

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка, 26-річна львів'янка Ярина Серкез перемогла у найпрестижнішому в світі конкурсі журналістики даних Data Journalism Awards. Досі ніхто з українців не перемагав у цьому конкурсі. Про нагороду Ярина Серкез повідомила на своїй Facebook-сторінці.

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка, 26-річна львів'янка Ярина Серкез перемогла у найпрестижнішому в світі конкурсі журналістики даних Data Journalism Awards. Досі ніхто з українців не перемагав у цьому конкурсі. Про нагороду Ярина Серкез повідомила на своїй Facebook-сторінці, передає ZAXID.NET

«Сьогодні під час обідньої перерви в нью-йорському офісі Wall Street Journal дивилася онлайн-трансляцію Data Journalism Awards. Зі сцени віденського Хофбургу мені посміхався Анатолій Бондаренко і тримав в руках статуетку з моїм іменем. Цього року DJA нагорода вперше поїде в Україну, і для мене це – окрема перемога», – написала Ярина Серкез (Михайлишин).

Data Journalism Awards відзначає видатні проекти і публікації на основі журналістського аналізу даних по всьому світу – інтерактивні проекти та інфографіки. Конкурс є важливим показником трендів та інноваційних технік журналістики даних. За даними «ТЕКСТИ.ORG.UA», цьогоріч у конкурсі брали участь 573 проекти з 51 країни світу.

Переможицю було названо на офіційній церемонії 22 червня у Відні. На конкурс Ярина відправила портфоліо своїх інтерактивних проектів та інфографік, значну частину з яких було опубліковано на «ТЕКСТИ.ORG.UA». Ярина народилась у Львові. Ступінь бакалавра журналістики отримала у Львівському університеті ім. Івана Франка. На магістратурі навчалась у Варшаві. Пізніше Ярина виграла освітній грант імені Джеймса Віль'яма Фулбрайта та завдяки цьому отримала стипендію на навчання в Міссурійському університеті. Свої перші інтерактивні проекти Ярина публікувала в газеті «День». Пізніше стажувалась у New York Times. Зараз публікує data-тексти y Wall Street Journal та на сайті «ТЕКСТИ.ORG.UA».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: