Молоді та успішні: історії львів'ян, які надихають

wdsourc

До Дня молоді пропонуємо до уваги кілька історій молодих та успішних людей, чий приклад дійсно надихає.

Іван Маслюк, мандрівник

Хворий на ДЦП 21-річний хлопець зі села Березівка Львівської області на трьохколесному велосипеді проїхав усю Європу з України до Лісабону. Тепер Іван планує наступні мандрівки разом із командою друзів та спільним проектом On 3 Wheels.

Команда On 3 Wheels Фото: Антон Сьомін

«Я до цього абсолютно спокійно ставлюся і усвідомлюю, що мій успіх — це заслуга дуже великої команди. Зірочки не вхопив, скажімо так. Можливо, дійсно посміхнулася мені удача по життю», - розповідає Іван.

Про життєві принципи відповідає жартома: «Я в принципі максимально безвідповідальна людина, так що з правилами я в принципі не дружу. У нас вся команда така *сміється*. Єдине, що я завжди роблю: вірю у свою мрію і роблю щось для неї. А говорити про те, що постійно треба так чи інакше поводитися…ну які можуть бути правила і принципи? Правила створені для того, щоби їх порушувати. Власне, завдяки цьому я і зміг стати успішним.

[dyvys_blockqoute text="Єдине, що я завжди роблю: вірю у свою мрію і роблю щось для неї" author="Іван Маслюк"]

На даний момент ми думаємо про три речі. Зараз працюю над випуском книги про подорож до Португалії. Наступного року ми з командою плануємо перетнути Сполучені Штати Америки на велосипедах. І найбільша мета – зібрати на спільнокошті гроші на засіб пересування, який дозволить людям з обмеженими фізичними можливостями пересуватися в гори, бігати марафони — відчувати себе повноцінними членами суспільства. Думаю, ми будемо здійснювати не тільки мої мрії, а й мрії інших людей з інвалідністю, їх не бракує. Я розумію їх переживання і стан зсередини, тому хочу максимально допомогти відчути те, що відчував  я, ті емоції. Найбільше, чого ми хочемо, щоби вони інтегрувалися в суспільство».

Про те, як змінилось його життя після першої подорожі: «Ім’я впливає і допомагає сьогодні дуже. З власного досвіду знаю, коли ми готувалися до першої подорожі, підходили до спонсорів і вони нам говорили: «Класна мрія, але допомогти ми не можемо», і наводили причини, взяті з неба, чому це так. Багато хто не вірив у нашу ідею і на свій страх і ризик нам допомагати ніхто не поспішав. А тепер, коли ми маємо за плечима Португалію, Говерлу, отримуємо чимало дивідендів завдяки імені».

Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку

Андрієві Москаленку 30 років, однак вже з достатньо молодого віку він почав працювати у Львівській міській раді, успішно втілюючі численні проекти. Під час Євро-2012 був виконавчим директором медіа-центру Львів-2012.

Давати оцінку успішності своїх дій не любить, говорить, що «оцінювати успіх можуть люди збоку і історія. Самому себе некоректно оцінювати».

[dyvys_blockqoute text="Успіх - це можливість робити справи, що приносять користь людям і отримувати від цього задоволення" author="Андрій Москаленко"]

«Успіх - це можливість робити справи, що приносять користь людям і отримувати від цього задоволення. Іншими словами - дуже важливо вірити в те, що робиш і мати команду людей, з якою можеш втілювати це і наполегливо працювати».

Зараз основною метою Андрій Москаленко називає ефективну роботу у міській раді: «Моя найбільша амбіція - це є втілити з командою людей блоку розвитку наші цілі в межах програми Львів 2020, які пропонував міський голова. Ми відповідаємо за блок інновацій, культуру, туризм. Цілей є багато - тож амбіцій теж».

Наталія Морквич, фехтувальниця на візку, член Паралімпійської збірної України 2016.

Наталія є численним призером європейських змагань, а на минулих іграх у Ріо була в складі Паралімнійської збірної України.

Про те, чи вважає себе успішною, говорить: «Насправді ніколи про таке не думала, і, чесно кажучи, мені важко відповісти на це запитання «Чи вважаю я себе успішною». Для кожної людини успішність є різною, в когось це асоціюється з фінансовим статусом, особисто для мене це – людина, яка ставить перед собою цілі і досягає їх, для мене головне робити те, що я люблю, і добиватися цих вершин. Якщо я ставлю перед собою ціль, я обов'язково буду робити все, щоб її досягнути і ніколи не зупинятимуся на досягнутому... Ось це приносить мені радість, щастя - це головне, тому чи це успіх, чи ні, я не можу сказати і в принципі для мене це не важливо, головне, що воно приносить мені ці моменти які хочеться відчувати ще і ще...

[dyvys_blockqoute text="Моя перша міжнародна медаль на шаблі в Італії напевно дала мені найбільший ковток того повітря і віри розуміти, що я знаходжусь на своєму місці" author="Наталія Морквич"]

В 15 років я отримала травму, і як би я хотіла, чи не хотіла, моє життя не могло не змінитися... ось тоді одне життя закінчилось, а друге почалось.. Я ніколи б не могла подумати, що я зможу бути професійним спортсменом, і навіть коли я почала займатися спортом, мені це подобалось. Але я не була впевненою, що це стане моїм життям.  Моя перша міжнародна медаль на шаблі в Італії напевно дала мені найбільший ковток того повітря і віри розуміти, що я знаходжусь на своєму місці і що я знайшла себе в тому житті. І десь як кажуть: "Все, що не відбувається, відбувається на краще" - це саме ця фраза, яка дала мені зрозуміти, що все знаходиться на своїх місцях».

Щодо наступних цілей Наталія говорить: «Багато є мрій, бажань, одне з яких - це здобути золото на Чемпіонаті світу і бути чемпіонкою світу в особистому заліку, так як золото у нас в жіночній команді на шаблі є, ну і звичайно моя мрія - це здобути паралімпійську медаль, не знаю спортсмена, який про це не мріє і не хоче!»

«Будь-який шлях є важким, якщо було б легко - то всі могли добитися того чого хочуть, але такого не існує! - додає Наталія. - Шлях до успіху- це постійна праця, труднощі, підйоми-поразки, сльози, травми... головне завжди вірити в себе і не зважаючи на все, йти до своє мети, тоді ніхто не зможе тебе збити з твого шляху».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: