Люди, причетні до перекриття траси Львів-Рава-Руська, планували напад на офіс однієї з політсил

508443

Напад з використанням вибухових пристроїв і запалювальних сумішей на офіс ВО «Батьківщина» у Києві попередила Служба безпеки України.

Про це на брифінгу повідомив начальник Департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко.

Злочин готувався спецслужбами Російської Федерації руками осіб, які переховуються в РФ від вітчизняного правосуддя.

«Задум іноземних спецслужб полягав у тому, щоб посварити вітчизняний політикум з владою та на основі штучно створеного прецеденту спровокувати акції протесту під час святкування Дня Конституції України», – наголосив Кононенко.

Голова СБУ Василь Грицак поінформував Президента України про отримані оперативні дані, була налагоджена комунікація співробітників спецслужби з керівництвом та службою безпеки ВО «Батьківщина».

26 червня о 04 год. 33 хв. співробітники СБ України затримали трьох зловмисників, мешканців Львівщини, під час спроб закидати офіс ВО «Батьківщина» по вул. Турівській, 13 пляшками із запалювальною сумішшю.

«До столиці вони прибули з єдиною метою: виконати завдання російських спецслужб та отримати за це гроші», – сказав начальник Департаменту захисту національної державності СБУ.

Двоє з трьох фігурантів причетні до перекриття траси Львів-Рава-Руська у березні року, ще один – до організації акцій протесту у Рівному у травні місяці.

За словами Віктора Кононенка, за останній місяць це вже друга аналогічна спроба дестабілізації ситуації в нашій державі, коли російська сторона та вітчизняні політики-втікачі, які переховуються в Росії, вдаються до використання відверто терористичних, суспільно небезпечних методів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: