Мартін Поллак про Галичину, стереотипи та міфи

2a64cfb-2

Австрійський письменник Мартін Поллак вважає, що, розповідаючи історію Галичини, слід наголошувати саме на гордості за те, що на тих територіях могли співіснувати українці, поляки, євреї, німці, вірмени. На його думку, мультиетнічність - це те, чим можна було би пишатися.

Австрійський письменник Мартін Поллак вважає, що, розповідаючи історію Галичини, слід наголошувати саме на гордості за те, що на тих територіях могли співіснувати українці, поляки, євреї, німці, вірмени. На його думку, мультиетнічність - це те, чим можна було би пишатися.

Про це письменник розповів у інтерв'ю УП.

Мартін Поллак розповів, що досі в Австрії Галичина асоціюється з єврейством, передусім – з єврейською літературою.«Я нещодавно знайшов цій своїй теорії підтвердження. Серед австрійців існує такий стереотип, що якщо єврей – то з Галичини», – зауважує письменник.

Журналіст та письменник Мартін Поллак вважає себе «руйнівником міфу Галичини» та наголошує, що австрійська література має легке колонізаторське ставлення до Галичини, і досі існує певна нерішучість щодо того, аби це сприйняття зруйнувати.

«Галичину у нас завжди сприймали як далеку і чужу країну, чужий край, із яким ми мали мало контактів.

Сьогодні, як мені здається, цей образ переноситься на Україну – маю на увазі негативні конотації, що говорять про країну, з якою ми не хочемо мати справу», – розповідає Мартін Поллак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: