Нардеп розповів, коли тернопільський та ужгородський аеропорти вирішать свої транспортні проблеми

19496337_1816382295343711_592688052_o

Ужгородський аеропорт невдовзі зможе приймати регулярні рейси. Про це в коментарі ІА Дивись.info розповів народний депутат, голова транспортного Комітету ВРУ Ярослав Дубневич.

Ужгородський аеропорт невдовзі зможе приймати регулярні рейси. Про це в коментарі ІА Дивись.info розповів народний депутат, голова транспортного Комітету ВРУ Ярослав Дубневич.

«Одне з найважливіших питань під час виїзного засідання транспортного комітету, торік в Тернопілі, це було відновлення роботи тернопільського аеропорту, і все що стосується підтримки аеропорту. Від комітету транспорту було все зроблено, рекомендації були розіслані і сертифікати на відновлення роботи тернопільського аеропорту надані тернопільському аеропорту. Тепер же завдання за місцевою владою, облрадаю, ОДА, тому що тернопільський аеропорт має можливість приймати малі регіональні літаки - класу "Яків" і "Дугласів". А вже завдання місцевої команди бути ініціатором у розвитку аеропорту», - каже Ярослав Дубневич.

Читайте також: Стратегія розвитку та успіхи децентралізації: як пройшов Форум місцевого розвитку (фоторепортаж)

Також він додав, що вже на фінішній прямій домовленість зі Словаччиною про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху на прикордонній території українським диспетчерам.

«Вже є узгодження зі словацькою стороною можливості заходу літаків на злітну полосу аеропорту Ужгорода, воно вже на фінішній прямій. Нам дуже важливо, щоб аеропорти класу, такі як в Тернопілі , Чернівцях ,Франківську розвиваються, показують добрий результат розвитку. Франківчани працюють маючи Буковель, маючи рекреаційні комплекси, також мають можливість приймати літаки, але я наголошував на тому, що нам потрібне не тільки авіаційне сполучення 500 і більше кілометрів, а розвивати малу регіональну авіацію, і взяти за приклад європейський досвід. Коли мала регіональна авіація максимально покриває всі маленькі і середні аеропорти, то це дає добрий зв’язок і добру синергію розвитку таких хабів як Львів», - додав Дубневич.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року аеропорт Тернопіль отримав сертифікат служби авіаційної безпеки, який показав його придатність для прийому повітряних суден. З тих пір в Тернополі сідали тільки два борти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: