Нова традиція: у Львові вперше відзначили День Курсанта (фоторепортаж)

IMG_4014

Цими вихідними у Львові започаткували нову традицію – відзначення Дня Курсанта. Дводенне свято відбулось в Національній академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного.

У суботу на базі Академії організували низку атракцій: від реконструкцій боїв, до концерту гумористичних гуртів.

У неділю ж свято завершилось концертом гурту ВВ, сцену для якого облаштували прямо посеред поля на території академії.

«Ми вперше в історії напередодні Дня молоді почали святкувати День курсанта, - розповів начальник академії, генерал-лейтенант, доктор історичних наук, професор Павло Ткачук, - І тут, в нашій академії знаходяться військовослужбовці, курсанти, які свідомо вибрали професію офіцера, покликання захищати свою Батьківщину. Вони знають, що по закінченні навчального закладу, вони підуть на фронт і будуть захищати свою Державу. І сьогодні день молоді, а тут – молодь військова. Це – золотий фонд нашої нації, це фонд національної безпеки, оборони, суверенітету нашої держави. І ця молодь ніколи не підведе. Я вам вдячний за те, що ви обрали таку професію – захищати Батьківщину!»

Як додав Павло Ткачук, це свято, яке пройшло у Львові – перше, тому є надія, що воно дасть імпульс усій державі святкувати цей день.

Як зазначив голова ради сержантів НАСВ третьокурсник факультету артилерії старший сержант Вадим Швед, Українському війську потрібні нові традиції, відхід від застарілих шаблонів у вшануванні воїнів та їх заслуг. Тому офіцерський колектив НАСВ радо пристав на пропозицію курсантів започаткувати «День курсанта», коли у навчальному закладі повноправними господарями стають молодші командири та курсанти. Це не лише свято, але й своєрідний іспит на організаційну та управлінську зрілість, - йдеться на сайті Міністерства оборони України.

До слова, формат свята визначали самі курсанти, адже оргкомітет запропонував їм надати пропозиції – які саме активності вони хотіли би провести у цей день. Організатори свята зізнаються, що реалізувати вдалося не всі бажання курсантів, утім, більшість ідей все ж були втілені в життя.

«Сьогодні в Академії наш день. Ніхто з нас або тих, хто тут навчався, раніше ніколи подібного не організовував. І гадаю, що на такому рівні День курсанта святкується вперше не лише в нашій академії, – цитує сайт МОУ учасника АТО, кавалера ордену «За мужність» старшого сержанта Вадима Шведа. – Це свято – вияв поваги до нас, курсантів. Адже всі ми побажали стати офіцерами нової Української армії під час війни. Це повага до нашого вибору, який ми зробили у непростий час».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: