У Мінську на килим викликали українського посла

Міністерство закордонних справ Білорусі у понеділок, 26 червня, викликало посла України в Білорусі Ігоря Кизима через «тенденційні вислови в ЗМІ щодо навчань Слов'янське братство-2017».

Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства, пише НВ.

«Послу України було вказано на те, що зроблені ним заяви не відповідають високому рівню дружніх відносин між Білоруссю і Україною, є некоректними і містять необґрунтовані звинувачення Білорусі в недотриманні заходів довіри і безпеки в регіоні ОБСЄ», - зазначили в Мінську.

У коментарі місцевому виданню Tut.by Кизим 19 червня розповів про порушення навколо російсько-білорусько-сербських навчань.

«Мій військовий аташе поїхав туди, для них влаштували показовий фарс. Їм показали театралізовану виставу по захопленню терористичної групи на дамбі. Дуже класно зроблено. А самі навчання пройшли в іншому місці, куди не запросили жодного спостерігача, військового аташе», - заявив дипломат.

Окрім того, посол прокоментував також навчання Білорусі та Росії Захід-2017.

«Але що цікаво, якщо в Литві і Польщі проходять навчання НАТО, вони чітко декларують свій задум: не допустити російської агресії в Сувалкському коридорі (територія Польщі і Литви між Білоруссю і Калінінградською областю. – ред.). Задекларований задум навчань Захід-2017? Ні, зараз ні», - сказав посол.

При цьому Кизим визнав, що за нормами ОБСЄ оголосити про це Мінськ повинен мінімум за місяць до навчань, які повинні пройти у вересні.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО України Олександр Турчинов припустив, що спільні військові навчання Росії і Білорусі Захід-2017 можуть бути підготовкою до наступальної операції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: