На Львівщині діти хворіють кором

завантаження

На Стрийщині до лікарні потрапило 5 дітей з однієї родини, у яких діагностували кір, пише Львівська газета.

На Стрийщині до лікарні потрапило 5 дітей з однієї родини, у яких діагностували кір, пише Львівська газета.

Усі п’ятеро дітей – члени однієї родини (рідні, двоюрідні брати й сестри), що проживають у с. Баня Лисовицька Стрийського району. Діти перебували у тісному контакті, тож вірус кору від однієї дитини передався до інших. Перша дитинка захворіла 10 червня, відтоді до 19 червня злягли ще четверо. Серед хворих – четверо дітей шкільного віку, одне маля відвідує дитячий садок.

Не виключено, що хворих на кір може бути більше, адже недужі діти контактували зі своїми ровесниками, а оскільки вірус кору передається повітряно-крапельним шляхом, то заразитися дуже легко.

Серед діток, що захворіли на кір, за словами Наталії Яворів, одна дитина не мала щеплення, двоє діток мали одне щеплення від кору, двоє були щеплені дворазово. Попри те, що вакциновані діти захворіли, є надія, що щеплення допоможе їм уникнути важких ускладнень.

«За останні три роки у Стрийському районі не було жодного випадку захворювання на кір, – каже Наталія Федорівна. – А ось цього року – відразу п’ять випадків. І невідомо, чи їх не буде більше».

За словами головного епідеміолога Львівщини Наталії Тімко, захистити від кору може лише вакцинація. І якщо щеплена дитина чи дорослий все-таки захворіє на кір, то перенесе його легше, уникне важких ускладнень. І дітям, і дорослим до 30 років щеплення у нас проводять безкоштовно. Аби отримати його, слід звернутися у кабінет щеплень.

У 2016 році на кір у Львівській області захворіло шестеро осіб.

Зростання захворюваності на кір лікарі насамперед пов’язують із низьким рівнем вакцинації. На Львівщині у 2016 році від кору, краснухи та епідпаротиту вакцинували 9 838 дітей віком до року (35,8%), 3460 дітей віком від року (19%), 8 521 дитину віком 6 років (30,9%) і 1807 осіб віком від 7 років. А щоб забезпечити популяційний імунітет і наблизити ліквідацію цієї хвороби, щепленням слід охопити понад 95% осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: