У «Самопомочі» конфіскували 132 тисячі гривень

267435

Майже 132 тисячі гривень партійних внесків конфісковано у «Самопомочі». Рішення прийнято Печерським райсудом Києва сьогодні, 27 червня, за матеріалами НАЗК.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила голова НАЗК.

«Постановою суду визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-15 КУпАП, керівника обласної організації політпартії «Самопоміч», народного депутата Ірину Сисоєнко.

Відповідно до аналізу звіту Київської обласної політпартії «Об’єднання «Самопоміч» за IV квартал 2016 року, Департамент з питань запобігання політичній корупції виявив здійснення благодійних внесків на користь партії через касу даної організації. Дані внески були отримані від 10 фізичних осіб на загальну суму у 131 900 грн. Протягом трьох останніх місяців 2016 року вказані внески вносилися керівником обласної парторганізації на поточний рахунок партії», – повідомила Корчак .

Вона зазначила, що штраф у 1700 грн (100 неоподатковиних мінімумів доходів громадян) та конфіскація до державного бюджету суми внесків на підтримку партії у зазначеному вище розмірі.

«Хочу нагадати, що за схожими порушеннями вже є відповідні постанови судів про конфіскацію майна у партії «УКРОП», Прогресивної соціалістичної партії, Конгресу українських націоналістів. Але ходіння партій «по граблям», схоже, триває… Як і незнання відповідних законів», – сказала голова НАЗК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: