Все, що відомо про ранковий вибух автомобіля в Києві (фото)

2b63069-vybuh-solom
Фото: нацполіція

У Солом’янському районі Києва вибухнув автомобіль, водій загинув на місці.

У  Солом’янському районі Києва вибухнув автомобіль, водій загинув на місці.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook речниця столичної поліції Оксана Блищик.

О 8:16 правоохоронці отримали повідомлення про те, що на перехрестівулиць Соломʼянська та Механізаторів вибухнув автомобіль «Мерседес».

Фото: Нацполіція

На місці працюють слідчо-оперативні групи, експерти-криміналісти, вибухотехніки, лікарі «швидкої» та рятувальники. Встановлюються причини і обставини вибуху. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

11.10: Неофіційна версія:

Нардеп Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів заявив, що «вибух у Києві стоїть в одному ряду із замахом на Хараберюша та Шеремета». Вибух у Солом'янському районі Києва, в результаті якого загинув співробітник головного управління розвідки Міноборони, «стоїть в одному ряду із замахом на полковника Олександра Хараберюша (загинув у результаті вибуху в автомобілі в Маріуполі), із замахом на мене, а також, на мій погляд, з підривом Павла Шеремета», про це розповів а ефірі 112.ua народний депутат Антон Геращенко. За словами нардепа, конкретні виконавці можуть бути різні, але організатори одні і ті ж. На території Росії створено і з минулого року діє терористичний центр, мета якого засилання кілерів та диверсантів на територію України для скоєння вбивств і терактів.

11.24 На офіційній сторінці Міністерства Оборони Україні у Facebook назвали вибух  терористичним актом.

«Рішенням ( постановою) Генпрокурора кримінальне провадження за фактом вчинення сьогоднішнього теракту відносно офіцера Міноборони передано для розслідування до Головноі військовоі прокуратури», - повідомив на своїй сторінці Анатолій Матіос, також він висловив свої співчуття родині загиблого.

Станом на 11.30 було встановлено, що загиблий – співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал. Також повідомляється про двох потерпілих: жінку 1990 р.н. та чоловіка 1946 р.н., у обидвох осколкові поранення, проте їх життю нічого не загрожує.

11.40 «Рішенням (постановою) Генпрокурора кримінальне провадження за фактом вчинення сьогоднішнього теракту відносно офіцера Міноборони передано для розслідування до Головноі військовоі прокуратури», - повідомив на своїй сторінці Анатолій Матіос, також він висловив свої співчуття родині загиблого.

12.05: Радіо Свобода публікує відео з місця події і сам момент, коли авто вибухнуло.

12.55: МВС офіційно повідомило, що кваліфікує вибух як теракт. Речник МВС Артем Шевченко також озвучив ймовірну причину вибуху: «На даний час, схоже, що спрацював вибуховий пристрій. Який пристрій, якої потужності – саморобний чи стаціонарний, буде встановлено після того, як будуть проведені зараз первині слідчі дії на місці злочину».

Українці у соціальних мережах висловлюють співчуття родині загиблого та діляться власними версіями.

Підготувала Ірина Лупаца

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: