Євросоюз оштрафував Google на 2,4 мільярда євро за порушення антимонопольних законів

sevastopolskiy-sud-ne-udovletvoril-isk-protiv-kompanii-google_1

Антимонопольна комісія Євросоюзу призначила американській компанії Google штраф в 2,4 мільярда євро за порушення законів при онлайн-торгівлі.

Антимонопольна комісія Євросоюзу призначила американській компанії Google штраф в 2,4 мільярда євро за порушення законів при онлайн-торгівлі, пише Meduza.

Комісія прийшла до висновку, що Google в пошуковій видачі ставив на перші місця свої власні сервіси, створюючи їм таким чином переваги перед конкурентами.

Про справу проти Google антимонопольне відомство ЄС оголосило в квітні 2015 року. Інтернет-компанія свою провину категорично заперечувала.

Штраф для Google - рекордний в історії антимонопольного комітету Євросоюзу. Раніше рекорд належав Intel, оштрафованої в 2008 році на 1,06 мільярда доларів.

Штраф, накладений на Google, виявився значно більшим, ніж очікувані аналітиками 1,1 мільярда доларів. У ЄС була можливість оштрафувати компанію на суму, відповідну 10 відсоткам її річного обороту. У випадку з Google йшлося б приблизно о 9-ть мільярдів доларів.

Антимонопольна комісія ЄС розглядає ще дві справи щодо Google - про сервіс онлайн-реклами і про мобільну операційну систему Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: