Підприємство з переробки ртутних ламп простоює через заниження цін конкурентами

13162537_500805093445073_440208436_n
Фото: Львівський портал

Сучасна лінія з переробки ртутних ламп КП «Боднарівка» у Львові здебільшого простоює через штучне заниження цін на ринку переробки відходів.

Сучасна лінія з переробки ртутних ламп КП «Боднарівка» у Львові здебільшого простоює через штучне заниження цін на ринку переробки відходів, повідомляє Радіо Свобода.

Комунальне підприємство «Боднарівка» у Львові придбало шведську лінію переробки люмінесцентних ламп – коштом Європейського союзу, в рамках програми транскордонного співробітництва.

Підприємство отримало не лише європейські інвестиції обсягом 720 тисяч євро, але і всі дозвільні документи. Однак сучасна переробна лінія, яка здатна перетворювати ртутні лампи на сировину (очищене скло та ртуть) здебільшого простоює. Причина в тому, що середні ціни на українському ринку переробки відходів є штучно заниженими, нижчими за собівартість реальної, глибокої переробки ламп, стверджує головний бухгалтер підприємства Марія Корабель.

«Приватні компанії занижують ціну (невідомо, що вони за таку ціну роблять з лампами), і ми виявляємося неконкурентоздатними. Всі тендери, в яких ми беремо участь, ми фактично програємо. У підсумку – в нас мале завантаження. Ми маємо повний цикл переробки, такого обладнання, як у нас, ні в кого в Україні більше немає. А інші підприємства здебільшого просто приймають небезпечні лампи на зберігання. І що вони далі роблять з ними – невідомо», – пояснює ситуацію представник муніципальної компанії-переробника відходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: