Штраф EBU не можна ні платити, ні визнавати, – політолог

images (1)

Європейська мовна спілка (EBU, організатор «Євробачення») вирішила накласти «суттєвий штраф» на Національну телерадіокомпанію, себто на Україну.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав політолог Михайло Басараб.

«За що? За «брак співпраці у зв'язку з ситуацією довкола недопуску учасниці від Росії Юлії Самойлової до участі в конкурсі».

Іншими словами, Україна має з державного бюджету заплатити штраф за те, що... законно застосувала українське законодавство до іноземки, яка порушила українські закони на території України.

Якщо якийсь український посадовець вирішить таки виплатити цей «штраф» EBU - він автоматично вчинить кримінальний злочин. Бо українські СБУшники й прикордонники виконали свої посадові обов'язки, коли відмовилися робити для Самойлової якісь винятки на вимогу EBU.

Цей «штраф» за жодних обставин не можна не те, що платити, а навіть визнавати. Правових наслідків відмови не буде. Натомість в разі оплати «штрафу» Україна отримає купу політичних і правових проблем...»  – написав Михайло Басараб.

Нагадаємо, 23 червня стало відомо про арешт у Швейцарії 15 мільйонів євро, внесених Україною в якості гарантії належного проведення пісенного конкурсу «Євробачення» в 2017 році.

При цьому підстави для арешту і його ініціатор названі не були.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: