Які найбільші світові кампанії вразив вірус Petya

1025343825

Україна – попереду планети всієї, серед постраждалих також – Beiersdorf, банк BNP Paribas, гігант судноплавства Maersk

, передає Mind

Ряд найбільших світових компаній постраждав від масштабної кібератаки, яка порушила їх бізнес-процеси. По всьому світу зростає кількість жертв вірусу в різних галузях, включаючи банківську справу, транспорт, енергетику і навіть виробництво цукерок.

Сполучені Штати

Mondelez: виробник снеків, який володіє Oreos і Cadbury, повідомив про відключення комп'ютерів у всіх своїх глобальних операціях.

Merck: «Ми підтверджуємо, що комп'ютерна мережа нашої компанії сьогодні була уражена у зв’язку з глобальною кібератакою», – повідомив фармацевтичний гігант у Twitter.

DLA Piper: Юридична фірма заявила, що відключила всі свої системи у відповідь на «серйозний глобальна інцидент з кібератакою».

Україна

Тут з'явилися перші повідомлення про атаки, постраждала найбільше.

Енергетика: Енергетична компанія «Київенерго» була змушена відключити всі свої комп'ютери, повідомив агентству «Інтерфакс Україна» представник компанії. Вірус також викликав проблеми з системою моніторингу Чорнобильської атомної електростанції.

Пошта: «Нова пошта» припинила обслуговування клієнтів після того, як мережу було уражено, заявила компанія на Facebook.

Банки: Центральний банк країни повідомив, що декілька українських фінансових установ постраждали від невідомого вірусу.

Уряд: Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко сказав, що комп'ютери в Кабінеті міністрів постраждали. Кабінет міністрів заявив у середу вранці, що атаку вдалося зупинити, інформацію відновлено. Стратегічні компанії «працюють як завжди», – додав він.

Повний перелік постраждалих підприємств можна знайти в матеріалі «Вірус Petya A: які з українських компаній «лягли», а які вціліли».

Росія

«Роснефть»: Нафтовиробник, контрольований державою, повідомив, що їх зачепила атака, але їм вдалося уникнути «серйозних наслідків» завдяки перемиканню на резервну систему.

Evraz: виробник сталі також повідомив, що його ІТ-системи були уражені, але запевнив, що продукція не постраждала.

Московська фірма з кібербезпеки Group IB оцінила, що вірус торкнувся близько 80 компаній в Україні та Росії.

Банки: Центральний банк Росії сказав, що в деяких фінустановах було виявлено вірусні атаки, однак заявив, що проблеми було швидко усунено.

Великобританія

WPP (WPPGF): Британське рекламне агентство повідомило у своєму Twitter, що ІТ-системи в кількох його компаніях постраждали від кібератаки.

Франція

Saint-Gobain: Паризька компанія будівельних матеріалів заявила, що її ІТ-системи зазнали нападу.

SNCF: Французька національна залізнична система заявила, що у вівторок увечері вона зазнала нападу, але досі їй вдавалося впоратися з проблемами, повідомляє французька газета Le Parisien.

BNP Paribas: Банк підтвердив, що його підрозділ з нерухомості постраждав.

Auchan Group: Прес-служба мережі супермаркетів заявила, що вірус атакував платіжні термінали її дочірньої компанії в Україні, але магазини продовжили працювати.

Німеччина

Beiersdorf: Власник Nivea заявив, що став ціллю атаки, яка вплинула на його ІТ і телефонні системи. «Крім нашої штаб-квартири в Гамбурзі також було атаковано наші філіали в усьому світі».

Данія

Maersk: Світовий гігант судноплавства повідомив, що комп'ютерні системи окремих відділів були уражені атакою. Це вплинуло на операції у великих контейнерних портах по всьому світу, включаючи Роттердам і Порт Нью-Йорк і Нью-Джерсі.

Індія

Один з об'єктів Maersk постраждав найбільше – це контейнерний термінал в порту Джавахарлал Неру в Мумбаї, один з найбільших портів в Індії. Співробітники всю ніч намагалися вирішити проблеми, сказав працівник компанії у коментарі телефоном.

Австралія

Австралійський уряд підтверджує, що два австралійських підприємства постраждали від вірусу. Про це заявив Ден Тех, помічник прем'єр-міністра в галузі кібербезпеки.

Виробник снеків Mondelez повідомила, що п'ять її виробничих потужностей в Австралії і Новій Зеландії, включаючи завод Cadbury в Тасманії, всі були уражені, але деякі з них могли працювати в обмеженому режимі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: