США експортуватимуть вугілля в Україну

__1456494960_613x418_3_0_1491836530_613x418_3_0

Експорт американської енергії допоможе країнам Європи позбавитись залежності від Росії.

Дональд Трамп оголосив про початок «золотої епохи» енергетичного бізнесу США, маючи намір збільшити експорт природного газу, вугілля та нафти за кордон, про це повідомляє Mind з посиланням на Reuters.

Зокрема, Сполучені Штати планують експортувати вугілля в Україну, а також зняття обмежень на кредитування США на вугільні проекти за кордоном

«Україна вже каже нам, що їм потрібні мільйони тонн вугілля», – сказав Трамп.

Під час засідання департаменту енергетики Трамп сказав, що США експортуватиме американську енергію по усьому світу.

Трамп просуватиме експорт американського LNG –газу наступного тижня у Варшаві на зустрічі з десятками лідерів країн Центральної та Східної Європи, регіонів, які залежать від російських поставок газу. Тоді Трамп зустрінеться із президентом РФ Володимиром Путіним в рамках саміту G20 у Німеччині. Це стане першою зустріччю двох лідерів на фоні зростаючого напруження стосовно імовірного втручання Росії у американські вибори 2016 року.

США десятиліттями були великим імпортером природного газу, а пізніше цього року або у 2018 країна планує стати найбільшим світовим експортером.

Хоча багато хто критикував Трампа за його вихід із Паризької кліматичної угоди, оскільки це може погіршити відносини із багатьма країнами світу, міністр енергетики США Рік Перрі підкреслив, що експорт енергії навпаки зміцнить зв’язки із союзниками. Також він зазначив, що країна «приймає позицію співробітництва із багатьма країнами, яким зможуть постачати енергію, щоб ті припинили бути заручниками Росії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: