У Стрию дружина керівника 11 років отримувала заплату, а на роботу не ходила

У Стрию дружина керівника структурного підрозділу підприємства незаконно 11 років отримувала зарплатню. Загальна сума збитків становить 390 тисяч гривень.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

Працівники Стрийського відділу поліції спільно з представниками прокуратури викрили посадовця, 41-річного місцевого мешканця, який протягом тривалого часу зловживав своїм службовим становищем.

Під час розслідування з’ясувалося, що у листопаді 2005 року на роботу до структурного підрозділу державного підприємства, котрим керував зловмисник, була оформлена його дружина. За вказівкою начальника підлеглі щомісяця вносити до табелів обліку завідомо неправдиві відомості про відпрацьований жінкою час, хоч вона фактично не виконували свої функціональні обов’язки.

Загалом за період з листопада 2005 року по червень 2016 року дружина посадовця незаконно отримала зарплату на загальну суму  понад 390 тисяч гривень.

Наразі завершене досудове розслідування в межах кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене статтями, – позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За рішенням суду зловмисникові обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Під час розслідування правоохоронці також виявили в діях двох підлеглих колишнього керівника підприємства ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).  Досудове розслідування щодо них теж завершене.

Відповідатиме за скоєне і дружина екс-керівника, 38-річна стриянка. Відносно неї відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Вчинення цього злочину карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: