Вакцинація на Львівщині триває: мешканці області можуть пройти імунізацію від 9 вірусів

2358714636_a00653a13f_b_1498478510_613x408.8662109375_3_0

Медичні заклади Львівщини забезпечені вакцинами для профілактики кору, епідемічного паротиту, краснухи, кашлюку, туберкульозу, гепатиту В, дифтерії, правця, поліомієліту. Відтак, медики вкотре закликають мешканців Львівщини пройти вакцинацію.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

За інформацією директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак, у червні в медичні заклади області надійшло 78 102 дози комбінованої вакцини для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи – «Пріорікс», що разом із залишками здатне забезпечити річну потребу населення у вакцинації. Забезпечені заклади і вакциною для профілактики кашлюка з цільноклітинним кашлюковим компонентом, дифтерії та правця (АКДП, виробник Індія, залишок – 47 454 дози), вакцинами для профілактики туберкульозу (БЦЖ, виробник Болгарія, залишок – 146 650 доз) та гепатиту В (виробник LG Life Sciences, Ltd., Корея, залишок – 52 338 доз).

У закладах охорони здоров’я області є вакцини проти дифтерії та правця, це – дифтерійно-правцевий анатоксин (АДП) (Болгарія), для ревакцинації дітей 6-річного віку та дифтерійно-правцевий анатоксин зі зменшеним вмістом антигенів (АДП-м), виробник Індія, для ревакцинації дітей старше 7 років і дорослих.

«Вакцина проти гепатиту В не містить живого вірусу, а лише один поверхневий антиген, вмонтований в геном хлібопекарських дріжджів і є високоефективна та безпечна, - зазначили в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації. Також, враховуючи відсутність правцевого анатоксину та протиправцевої сироватки для надання екстреної профілактики правця, зараз особливо актуально звернутися в медичний заклад за місцем обслуговування для проведення планової вакцинації проти дифтерії та правця, особливо дорослим, яким минуло більше 10 років після останнього щеплення проти зазначених інфекцій».

Забезпечені медичні заклади і вакциною для профілактики поліомієліту біОПВ (виробництва Бельгія). Планова вакцинація біОПВ проводиться в 6 міс, 18 міс, 6 і 14 років. Перші два щеплення проти поліомієліту проводять інактивованою вакциною «Імовакс-поліо» у 2 та 4 місяці. На даний час вакциною «Імовакс-поліо» та вакциною для профілактики гемофільної інфекції типу b обласні медичні заклади забезпечені на 19%.

Варто зазначити, що до кінця року очікується надходження всіх необхідних вакцин відповідно до річної потреби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: