Вікенд у Львові: куди піти 1 і 2 липня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 1 і 2 липня.

На вихідних 1 і 2 липня буде великій вибір заходів на будь-який смак і колір. Наприклад, можна буде відправитися на Міжнародний фестиваль театрів ляльок, здійснити нічне катання по Львову, або дізнатися як написати трилер.

Театральні події

ІІІ Міжнародний фестиваль театрів ляльок «І люди, і ляльки – 2017»

1- 3 липня, Різні локації міста

1-3 липня у Львові відбудеться ІІІ Міжнародний фестиваль театрів ляльок «І люди, і ляльки – 2017», гостями свята будуть колективи з Ірану, Німеччини, Вірменії, Грузії та кількох міст України, які привезуть до Львова вистави, що задовільнять усі вікові категорії глядача – від 2 до 102 років.

Повну програму заходів дивіться тут

Опера «Паяци»

2 липня, 18:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

Опера Р.Леонкавалло на 1 дію. Мова виконання: мова оригіналу.
За традиціями старого італійського театру один з акторів трупи виходить до глядачів і коротко повідомляє загальний зміст вистави.

Виставки

Арт-проект скульптора Олега Пінчука та живописця Анатоля Галицького

25 червня-30 липня Українське мистецтво ХХ ст. Відділ НМЛ ім. Андрея Шептицького

Вікенд у Львові: куди піти 24 і 25 червня

Обидва художники представляють власний погляд на сучасне українське мистецтво. Свідоме звернення до нефігуративного живопису та народних традицій свідчить про наявність високого рівня внутрішньої свободи, надсильного темпераменту та відкритих емоцій.

Виставка живопису Лілії Студницької landEscape

22 червня - 18 липня, Готель «Асторія» (вул. Городоцька, 15

Яскраві живописні пейзажі, море та природа. Роботи художниці пронизані енергією життя та емоціями від краси нашого світу і саме це вона передає з допомогою яскравих форм та фарб.

Лілія Студницька: Художниця зі Львова, яка швидкими кроками завойовує нові простори. Випускниця Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. І Труша та Львівської Національної академії мистецтв. У 2007 році розпочала свою виставкову діяльність із виставки, що проходила в Музеї ідей у Львові, а уже в 2016-му виставляла свої роботи в Нью-Йорку.

Мистецький проект Олексія Коваля «Емалі: Історія-Україна-Світ»

17 червня-21 липня, Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20)

У своїх емалях Олексій Коваль щедро і невимушено поєднує кольори й орнаменти, використовує інкрустації та елементи малої пластики. Він заповнює квітами антикварні рами, оздоблює старовинні фотографії емалевими окладами, веде гру з функціональними та декоративними властивостями об’єктів. Сміливо береться за виконання робіт різного масштабу: від тендітних мініатюр до кількаметрових панно.

Подорожуючи світом, вивчаючи різні мистецькі техніки, надихаючись історією кожної країни, яку відвідав, Олексій створює емалеві картини, присвячені різним культурам. Не оминув автор і українську тематику. Серія його українських портретів, козаки, гетьмани та українські пейзажі ще багато сторіч будуть розповідати світові про чарівність нашого краю. Таким чином, Олексій – майстер, котрий через свої емалеві твори відкриває Україну світові, а світ – Україні.

У рамках цього мистецького проекту Олексій Коваль представить понад 20 емалевих творів з різних серій та різних років створення. Частину з них надали колекціонери.

Виставка «Чайка. Ремінісценція 1992-2017»

23 червня - 09 липня, Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

Учасники: Сергій Алієв-Ковика, Оксана Андрущенко, В’ячеслав Апет, Тарас Бенях, Олександр Бородай, Ніна Денисова, Микола Журавель, Роман Зелінько, Тетяна Ілліна, Влодко Кауфман, Леся Квик, Роман Кліщ, Ольга Кравченко, Віктор Лавний, Остап Лозинський, Ірина Максимів, Микола Малишко, Данило Мовчан, Аліна Набока, Уляна Нищук, Сергій Петлюк, Ян Потрогош, Олег Путрашик, Сергій Савченко, Петро Сметана, Ярослава Ткачук, Олена Турянська, Устим Федько, Василь Флуд, Станіслав Юшков.

Виставка проходитиме у форматі тихого аукціону для відновлення української легенди – козацької чайки «Пресвята Покрова», яка зараз знаходиться на реставрації у Франції. Мистецькі твори створено з використанням деталей Чайки.

Мистецький проект Recycled

24 червня, 13:00 Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького

Вікенд у Львові: куди піти 24 і 25 червня

Виставка творів VALYA (Валентини РОЄНКО-СІМПСОН) (Каліфорнія, США) «Recycled» («Повторний цикл»). Цю мистецьку ретроспективу сформують близько 40 робіт відомої американської художниці українського походження. До експозиції увійдуть також твори останніх років: «Права-Ява-Нава», «Клітинна пам’ять» і «БАБА». Виставка презентує вершину мистецьких візій і творчих інспірацій художниці.

Виставка триватиме з 24 червня по 31 серпня 2017 року

Музичні події

Відкритий міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака

1 липня, Різні локації міста

W LIVE. Тихі дні любові і музика миру. Відкритий міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака

Повну програму дивіться тут

Вечір фортепіанних каверів Олексія Карпенка

2 липня, 20:00 Кав’ярня «Штука» (вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної))

Звучатимуть авторські версії пісень гуртів Pianoboy, «Скрябіна», «Бумбокса», «Океану Ельзи», «Скаю» та «Другої ріки»

Програма:
– Pianoboy «Кохання», «Родина»;
– Скрябін «Спи собі сама», «Старі фотографії»;
– Бумбокс «Бета-каротин», «Люди»;
– Океан Ельзи «Не питай», «Вставай», «Квітка», «Холодно»;
– Скай «Тебе це може вбити»;
– Друга ріка «Три хвилини», «Дотик».

Спортивні події

Нічне катання по Львову

1 липня, 23:00, Площа перед Оперним театром (просп. Свободи, 28)

Традиційні нічні катання по Львову. Проект об’єднав понад 500 велосипедистів різних вікових категорій та вже отримав підтримку серед велоорганізацій Львова. Захід популяризує велорух у місті.

Освітні події 

Майстер-клас від Поліни Кулакової «Як написати трилер?»

2 липня, 15:00, Перша львівська медіатека (вул. Мулярська, 2а)

Все популярнішими серед читачів стають романи написані у новому для української літератури жанрі – трилер. Встигати за читацькими смаками повинні і письменники). Тож, літературний проект «Книжкова шафа» запрошує прозаїків на майстер-клас із написання трилерів.

Секретами роботи у цьому жанрі поділиться Поліна Кулакова – авторка двох романів «Я пам’ятатиму твоє обличчя» та «Корсо».

Вхід: довільний внесок за бажанням на розвиток проекту «Книжкова шафа» та Першої Львівської Медіатеки.

Події для всієї родини

Відкриття пригодницького містечка для дітей

2 липня, 14:00, Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького, Lviv

Пригодницьке дитяче містечко – безкоштовний громадський освітньо-ігровий простір розміром 0,3 га у Парку культури (праворуч від центрального входу - арки).

На меті проекту є підвищення якості громадського простору міста, зокрема парку, шляхом ревіталізації існуючого середовища, прививати любов та шанобливе ставлення до природи. А також, популяризувати активний спосіб проведення часу на природі серед дітей віком 6-14 років

Ця нова локація в місті складається із авторських об’єктів, які сприятимуть фізичному, культурному та патріотичному вихованню дітей.

Окрім цього це альтернатива існуючим платним розважальним комплексам, де діти зможуть ближче познайомитися з природою, долаючи природні перешкоди, розвиваючи дрібну моторику та практикувати командну роботу.

У пригодницькому дитячому містечку можна проводити денні майстер-класи та заняття для дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: