Директору Львівського військового лісокомбінату повідомлено про підозру

Директора Львівського військового лісокомбінату арештували за розтрату в 2015 році коштів оборонного підприємства в розмірі 220 тисяч гривень.

Суд визначив 128 тис грн застави директору ДП Міноборони України «Львівський військовий лісокомбінат».

Про це інформує прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

30 червня 2017 року Галицький районний суд м. Львова задовольнив клопотання військової прокуратури Львівського гарнізону про відсторонення від займаної посади директора Державного підприємства Міноборони України «Львівський військовий лісокомбінат» і обрання йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Як альтернативу, суд визначив розмір застави – 128 тис грн.

Установлено, що вказана службова особа, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи за попередньою змовою із керівником одного із суб’єктів господарювання, розтратила в 2015 році грошові кошти оборонного підприємства в розмірі 220 тис грн. Указані кошти призначались для навантаження і перевезення верстатів пиляльного та заточувального, проведення підготовчих робіт з облаштування під них бетонної основи та проведення  пусконалагоджувальних робіт.

Утім, як встановило слідство, вказані роботи насправді провів своїми силами та засобами Магерівський лісгосп – структурний підрозділ держпідприємства, і завершив їх тільки навесні 2016 року.

За розтрату чужого майна у великих розмірах, що перебувало у віданні директора, та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей службовець підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України.

За вказаними фактами йому вже повідомлено про підозру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: