Найстарішій українці виповнилося 117 років

1499074158-7818

Найстарішій жінці України Христині Нагорній, яка проживає в селі Жадове Семенівського району Чернігівщини, виповнилося 117 років.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Семенівської райдержадміністрації Сергій Деденко.

«Учора з сільським головою Жадового Сергієм Помазком привітали зі 117-річчям найстарішу жінку України Христину Аврамівну Нагорну. Побажали їй здоров'я та довгих років», - написав він у пості з відповідними фотографіями.

За інформацією місцевих інтернет-видань, які посилаються на саму довгожительку, народилася вона 1 липня 1900 року на косовиці. Мати Христини померла, коли дівчинці було 5 років, отож виросла вона з батьком та мачухою. До школи Христю не віддавали, отож вона так і залишилася неграмотною.

Все життя Нагорна живе у Жадовому, понад 30 років пропрацювала в колгоспі біля птиці та худоби.

Бабця Христина свого часу була відомою не тільки в районі, а й за його межами. Адже знімала переляк, пристріт, лікувала болячки, ворожила на картах. У 100 років тримала корову, а в 110 ще порала город, розводила кролів та птицю.

За своє довге життя жінка чотири рази виходила заміж, однак свого прізвища не міняла. Від першого шлюбу мала доньку, яка померла у 2000 році. Було у довгожительки також четверо онуків та дванадцять правнуків. Деякі з них живуть у Жадовому, але з прабабусею вже не спілкуються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: