Акторка розповіла, як готується до прем’єрної ролі Заньковецької в однойменному театрі

Zankovetska-1
Марія Заньковецька. Джерело: Перша електронна газета

Заслужена артистка України Альбіна Сотникова гратиме головну роль у прем’єрній виставі драмтеатру ім. Марії Заньковецької.

14-15 жовтня на сцені Національного театру імені Марії Заньковецької покажуть прем’єрну виставу письменника Івана Рябокляча «Марія Заньковецька». За словами завідувачки літературної частини театру Мирослави Оверчук, ця п’єса писалася саме для цього театру.

«Це друге звернення до п’єси Рябокляча. Ексклюзивний дозвіл автора був даний спеціально нашому театру. У першій постановці вона йшла 22 роки. І зараз ми подумали, що на сторіччя театру, який носить ім’я Заньковецької, нам би годилося нашій патронесі і всім тим, з ким вона працювала, віддати честь», — зазначає Мирослава Оверчук.

Головну роль у виставі гратиме заслужена артистка України Альбіна Сотникова. Акторка каже, що нині вона активно читає літературу про постать Марії Заньковецької, аби краще зрозуміти її. На її думку, зараз дуже важко донести людям, якою була Заньковецька, адже суспільство «заангажовано грошима, кар’єрою, тренінгами».

Заслужена артистка України Альбіна Сотникова

«Для мене головне, щоби це не було плакатно, — каже Альбіна Сотникова. — Тому що чим більше читаєш, тим більше переконуєшся, наскільки це була сильна жінка, наскільки вона була вольова і нещасна. Скільки вона пережила в особистому життя — най Бог милує! Я хочу донести її не як патріотку у першу чергу, хоча це зараз важливо, бо це прямий місточок в нашу свідомість, а як жінку. Як особистість, яка змогла згуртувати всіх навколо себе, змогла вистояти. Тому що Україна — це також жінка. І чи вистоїть вона, залежить від кожної з нас, нашої сили жіночої, нашої енергетики жіночої, нашого бажання миру, тепла країні».

Нагадаємо, у театрі ім. Марії Заньковецької анонсували одразу кілька прем’єрних вистав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: