На другому році блокади. Що відбувається на адмінкордоні з Кримом поруч із заводом «Кримський Титан»

Журналіст видання «Четвертая власть» з'їздив на адміністративний кордон з окупованою територією і дізнався як працює завод «Кримський Титан» Дмитра Фірташа, який півтори роки тому був заблокований.

Журналіст видання «Четвертая власть» з'їздив на адміністративний кордон з окупованою територією і дізнався як працює завод «Кримський Титан» Дмитра Фірташа, який півтори роки тому був заблокований.

Більш ніж півтора роки тому, в жовтні 2015 року, українські активісти і представники кримськотатарських громадських організацій почали блокаду переміщення вантажів в окупований Крим.

Через кілька місяців громадянської блокади вона була офіційно визнана державою - був прийнятий спеціальний акт, який забороняє будь-які господарські відносини з окупованою територією АРК.

Проте, в пресі і соціальних мережах постійно ходять чутки про те, що багато підприємств продовжують отримувати ресурси з України, а вантажоперевезення проходять «по полях». Зокрема, багато говорилося про заводі "Кримський титан", розташований в декількох кілометрах від адміністративного кордону на окупованій території.

Це підприємство, що належить Дмитру Фірташу, мало зв'язок з материковою Україною завдяки залізниці. Півтора роки тому вона була заблокована. Але як йдуть справи з тієї пори, мало хто цікавився. ЗМІ мляво реагували на заяви місцевих жителів, які через кордон бачили димлячі труби заводу, а питаннями адмінкордону після блокади мало хто задавався.

Продовження статті читайте на сайті «Четвертая власть».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: