На Львівщині відбулися змагання лісорубів

30062017 z7

У Гійченському лісництві ДП «Рава-Руське лісове господарство» Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулися XIX обласні змагання вальників лісу.

 

18 представників лісової галузі, серед яких один кандидат збірної команди України та 2 юніори демонстрували свою вправність у володінні бензопилою та доводили, що саме вони гідні називатися найкращими.

Запрошений на захід перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус наголосив: «Вальники - це одна з важливіших професій в лісі. Вони фактично є збирачами врожаю лісу. Нам слід докладати зусиль, аби природні багатства не вичерпувалися, а лісове багатство постійно відновлювалося».

Учасники змагалися у п’яти номінаціях: звалювання дерев; обрізання сучків; монтаж нового ланцюга; розкряжування стовбура комбінованим різом та точність розкряжування.

Члени журі визначили два перших місця, які розділили між собою представники державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ:  майстер лісу Нивицького лісництва ДП «Радехівське ЛМГ» Кухта Володимир Романович, який набрав 1568,8 балів та лісничий Козівського лісництва ДП «Сколівське ЛГ» Ільницький Іван Йосипович- 1413,5 балів. На другому місці вальник лісу Заболотцівського лісництва ДП «Бродівське ЛГ» Прийма Ігор Васильович його результат -1322,4 бали. На третьму місці вальник лісу ДП «Слаське ЛГ» Маркович Михайло Михайлович з результатом - 1269,6 балів.

Кращим в окремих видах змагання на чотирьох з п’яти етапі став представник ДП «Радехівського ЛМГ» Кухта Володимир Романович:

-«звалювання дерев» – 660 балів з 660 можливих;

-«обрізання сучків» – із 388 балами з 400 можливих

-«розкряжування стовбура комбінованим різом» –192,4 бал;

-«точне розкряжування» – 229,4 балів;

-«монтаж нового ланцюга» – вальник лісу ДП «Турківське ЛГ» Дзондза Роман Михайлович (99 балів).

З метою популяризації професії «вальника лісу», у змаганнях взяли участь два юніори державних лісогосподарських підприємств області. Найвправнішим з них виявився майстер лісу Дубинського лісництва ДП «Сколівське ЛГ» Рибак Василь Васильвич з результатом 1410,7 балів. Другим став представник ДП «Дрогобицького ЛГ» Козакевич Василь Романови, його результат 791,2 бали.

Переможці обласних змагань, а саме: Кухта Р.І та Рибак В.В. будуть представляти Львівщину на XX республіканських змаганнях, які відбудуться в серпні місяці 2017 року на базі ДП «Тетерівське лісове господарство» Київського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: