ПАТ «ОГХК» сплатило рекордні дивіденди

Об’єднана гірничо-хімічна компанія перерахувала до бюджету України 321,848 млн грн дивідендів за 2016 рік. Це найбільша сума відрахувань такого виду обов’язкового платежу до держбюджету за час роботи компанії на ринку.

Сплата рекордних дивідендів стала можливою завдяки динамічному зростанню фінансових показників компанії за час її роботи. Так, якщо у 2015 році чистий прибуток ОГХК становив 630,8 млн грн, то в 2016 він збільшився до 643,7 млн грн та був порахований за міжнародними стандартами фінансового обліку, повідомляють у  компанії.

«Ми з гордістю відзначаємо, що наша компанія пройшла міжнародний аудит у компанії з великої «четвірки» та в черговий раз підтвердила статус соціально-відповідального державного підприємства, яке відіграє значну роль у наповненні державного бюджету», - коментує подію виконуючий обов’язки голови правління ПАТ «ОГХК» Олександр Гладушко. Дивіденди є обов’язковим платежем до державного бюджету України, який складає 50% від чистого прибутку за звітний період.

Також Гладушко зазначив, що, окрім дивідендів за 2016 рік, у 2017 році ОГХК сплатила 189,2 млн грн частини чистого прибутку (ЧЧП) за 2015 рік, та 494,2 млн грн інших податків та обов’язкових платежів. Зокрема, - близько 203 млн грн податку на прибуток, 130,4 млн плати за користування надрами та 160,8 млн грн інших платежів до державного та місцевого бюджетів.

В цілому ПАТ «ОГХК», за даними Державної фіскальної служби України, у минулому році потроїла сплату податкових платежів порівняно з 2015 роком до 695 млн грн, що дозволило компанії увійти до ТОП-100 найбільших платників податків України, та, за версією видання «Бізнес», компанія увійшла до п’ятірки найбільших платників податків у гірничо-добувній галузі.

Тож, ПАТ «ОГХК» залишається одним з найбільших платників податків, які допомагають формувати видатки державного рівня. «Школа, дитячий садок, чи лікарня…майже кожен з таких закладів отримує часточку, завдяки нашій компанії. І це неперевершене почуття – приносити користь громадянам своєї країни, відчувати, що робиш велику та важливу справу», - говорить Гладушко.

Таким чином, вкотре колектив компанії довів, що стратегія Уряду України, спрямована на створення державної титанової компанії, її акціонування та подальшу приватизацію – найефективніший шлях до розбудови прозорих правил гри на стратегічних ринках та створення передумов для виникнення на фондовому ринку України нових емітентів, які зможуть активно залучати іноземні інвестиції.

Головна мета, якої наразі прагне колектив компанії – разом з Фондом державного майна України забезпечити відкриту, прозору приватизацію, яка дозволить залучити профільного інвестора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: