Садового викликали на допит у Генпрокуратуру через індустріальний парк

IMG_3912-630x420

Сьогодні мера Львова Андрія Садового викликають на допит до генеральної прокуратури.

Про це міський голова написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«О 10.30 йду на допит в Генпрокуратуру (вул. Петлюри 7/9). Справа «Держава Україна проти індустріального парку у Львові».

Кілька фактів для розуміння:

голландська компанія CTP (один з найбільших індустріальних девелоперів Європи - https://www.ctpark.eu) перемогла в міжнародному конкурсі на управління майбутнім індустріальним парком в промзоні Рясне-2;

після перемоги голландці пропонують не лише інвестувати в майбутній парк але й викупити землю під ним (хоча не повинні були);

голландці погоджуються сплатити за землю 52 млн грн (відповідно до грошової оцінки) і зобов'язуються інвестувати лише в інфраструктуру парку 50 млн євро, залучити потужних виробників та створити понад 3000 нових робочих місць», – написав Андрій Садовий.

Він додав, що в будь-якій країні (особливо в тих, які не можуть похвалитись притоком інвестицій та високою зайнятістю населення) така історія стала б приводом для оптимізму. Такі проекти і такі інвестиції привертають увагу інших. За ними слідкують і вивчають досвід.

«Що робить українська держава? Правильно - порушує кримінальну справу і починає маски-шоу у всіх причетних установах, шукають кримінал там, де його нема і бути не може.

Історія триває вже близько року і я дивуюсь терпінню інвесторів, які досі не розвернулись і не гримнули дверима.

Буду боротись за цей проект. Не маю таких повноважень як вся державна машина, але керуюсь меседжем, який неодноразово озвучував Президент Порошенко на численних економічних форумах: «Україна відкрита для інвестицій!»

Після допиту розповім більше...» – написав Андрій Садовий.

Читайте також: Суперечка за межу: чому Рясне-Руська і Львів не можуть поділити землю

Нагадаємо, у листопаді минулого року у Львівській міській раді ГПУ провела обшуки. Було встановлено, що службові особи ЛМР всупереч інтересам служби уклали з суб’єктом господарювання договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 мільйони гривень, незважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка даної земельної ділянки становила 140 мільйонів гривень, чим заподіяли збитки в особливо великих розмірах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: