Сьогодні і завтра харківські патріоти презентуватимуть у Львові фільм про бійців АТО

dodomuato-e77e1ae9cc87d3be10928914672726b8

У Львові відбудеться прем’єра документального фільму про повернення з війни бійців АТО – «Додому». Харківські патріоти проведуть два безкоштовні покази фільму, один – сьогодні у ветеранській ресторації «Патріот», другий – завтра у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Як повідомляють організатори, героями фільму стали п’ять учасників АТО, які повернулися додому. У кожного – своє життя, своя доля, своє майбутнє, але одна на всіх війна, яка, напевно, вже ніколи не піде з їхнього життя і їхніх думок. Автори фільму запропонували їм розповісти свої історії для того, щоб ті, хто не був у зоні АТО, і ті, хто звідти повернувся, хоч трохи, але стали ближчими і зрозумілішими одне одному.

«Учасники АТО – хто відразу й активно, хто поступово і з зусиллями, але повертаються до мирного життя. Володіючи безцінним, невимовним досвідом війни, вони поступово вчаться жити серед людей, які про війну майже нічого не знають, і це зіткнення двох світів їм доводиться осмислювати самостійно, кожному по-своєму. Харківська ГО «Лінія згоди», яка організувала зйомки фільму, вже третій рік працює з цією темою соціально-психологічними методами», - розповідають організатори.

«Осмислювати війну важливо через конкретні історії конкретних людей. З таких історій, напевно, буде складатися справжня правда про те, що це за війна, для чого вона нам, як нам з нею бути», - вважає координатор проекту, представник «Лінії згоди» Ольга Ладія-Щербакова

Режисером фільму став Дмитро Коновалов, засновник студії «Док кіно трансформація», автор 8 документальних фільмів, учасник фестивалів AFI DOCS Film Festival (США), AT Film Festival (Польща, отримав спеціальний приз журі), Docudays, Кінодок (2-е місце), переможець конкурсу фільмів «Від Серця до Серця».

Один з героїв фільму, розвідник 42-го батальйону тероборони, доброволець Кирило Золотарьов, брати участь у зйомках погодився відразу: «Мене запитали: «Будеш?». Я кажу: «Буду». Тому що проект мені здається важливим. Це можливість дати відповіді на питання, які задають не з цікавості, а тому що це для них насправді важливо. Це розмова з тим, хто тебе цінує. Життя взагалі – проста штука, потрібно всього лише не упускати нагоду зробити добру справу. Впевнений, багато ветеранів думають так само».

Фільм створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту Українська ініціатива щодо підвищення впевненості (UCBI).

Покази у Львові відбудуться:

– вівторок, 4 липня, 20.00 год. – ветеранська ресторація «Патріот», вул. Дорошенка 7, вхід вільний.

– середа, 5 липня, 17.30 год. – Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, вул. Пекарська 41, вхід вільний.

Тривалість фільму – 24:45 хв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: