У вересні у Львові відбудеться фестиваль «Людкевич Фест»

dsc9933-c45d828055154857c5460eb0f1381e87

Аби краще пізнати творчість Станіслава Людкевича, у вересні у Львові відбудеться фестиваль «Людкевич Фест». Музична аґенція Collegium Musicum за підтримки управління культури Львівської міської ради презентує Людкевич Фест - фестиваль присвячений творчості класика української музики, львівського композитора Станіслава Людкевича (1879-1979).

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Управління культури ЛМР підтримало проект «Людкевич Фест», бо він справді потрібний. Ми не можемо іти далі, якщо не будемо знати своє минуле. Творчість Людкевича не є зараз популярною музикою, тому я дуже дякую хлопцям за таку ініціативу і бажаю також, щоб це стало традицією»,- зазначила Ірина Рибко, управління культури ЛМР.

З 8 до 17 вересня: 10 локацій, понад 20 подій та 30 учасників з усієї України.

#ЛюдкевичФест - це концерти, лекції, вишколи, екскурсії, події для дітей та саморозвитку.

«Людкевич Фест стартує 8 вересня і триватиме 10 днів. Його гасло: «Новий подих музики». Таким чином ми можемо переосмислити творчість Львівського композитора. Нам здається, що саме зараз час і саме для нас важливо це робити, тому що переосмислення української культури і нові формати, зацікавлення українською музикою є дуже важливою складовою для того, щоб формувати громадське суспільство»,-  директор фестивалю Тарас Демко.

«Ідея фестивалю виникла сама собою. Склалася така ситуація, мені потрапив у руки список вдови покійного Людкевича з переліком творів і я зрозумів, що виявляється 60% композицій не звучить у концертних залах. Це серйозна музика, яка може рівнятися з європейськими зразками, тобто нам є чим гордитися, але, на жаль, ми цього не знаємо. Ось так поступово зародилась ідея. Хочу сказати, що на фестивалі ми будемо виконувати не лише  музику Людкевича. Очевидно, що будуть виконані інші твори. Звучатиме різна музика (з початку XХ століття - до 1950-х років)»,- розповів артистичний директор фестивалю Іван Остапович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: