У Золочеві на нафтобазі спалахнула пожежа (відео)

514065

У Золочівському районі рятувальники ліквідували пожежу на підприємстві з перегонки нафтопродуктів.

3 липня о 19:58 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на підприємстві з переробки нафтопродуктів за адресою: Харківська область, селище Золочів, вул. Разіна, 47а. До рятувальників телефонували випадкові свідки, котрі побачили велику заграву.

Коли до місця виклику прибули рятувальники 52-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні селища Золочів, стало відомо, що осередок пожежі знаходиться у технічній ємності з мазутом об’ємом 20 куб.м. Із його технологічних отворів виривалось полум’я та відбувався витік горючої рідини.

Ця рідина розлилася і горіла на площі 150 кв.м. Існувала загроза викиду нафтопродуктів. Крім цього навколо палаючої ємності була нескошена суха трава, яка теж почала горіти.

Фронт полум’я розповсюдився на місце зберігання пластикових ємностей об’ємом 1 куб.м. та 200-т літрових металевих діжок із мазутом, котрі знаходились просто неба. На момент прибуття підрозділів ДСНС горіли 6 пластикових ємностей та 15 бочок у 5-ти осередках на загальній площі 110 кв.м.

Зважаючи на дані обставини, керівник гасіння пожежі викликав додаткові сили та засоби. Всього в процесі пожежогасіння приймали участь 6 одиниць пожежно-рятувальної техніки підрозділів ДСНС із селища Золочів, м. Дергачі та м. Харкова та 23 чоловіки особового складу. Також були задіяні волонтери добровільної пожежної команди комбінату «Світанок» та пристосована для цілей пожежогасіння техніка підприємства «Довжик».

Завдяки оперативним та злагодженим діям рятувальників о 21:28 пожежа була локалізована – розповсюдження вогню припинене, загроза вибуху або викиду нафтопродуктів ліквідована.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: