В Україні видадуть антологію українських письменників Донбасу

136847

В Україні планують видати антологію українських письменників Донбасу «Порода».

В Україні  планують видати антологію українських письменників Донбасу «Порода». Про це у Фейсбук повідомив голова ГО «Українська народна рада Донеччини та Луганщини» Станіслав Федорчук.

«Книга, яку ми хочемо видати – проект унікальний. Антологія українських письменників Донбасу «Порода» включає в себе прозу, поезію, драматургію літераторів Донбасу. У ній представлено більше 50 авторів, чия доля була і є пов’язана з Донбасом. Серед них письменники різних поколінь і різних письменницьких репутацій - молодь, старше покоління, класики і перспективні автори», – написав Федорчук.

Автором передмови є Іван Дзюба.

Редакційна колегія видання: Андрій Курков, Володимир Рафеенко, Сергій Жадан.

Упорядники антології: Микита Григоров, Веніамін Білявський.

Серед них такі відомі письменники, як Василь Стус, Емма Андієвська, Сергій Жадан, Василь Голобородько, Володимир Рафєєнко, Олексій Чупа і багато інших.

Це майже 400 сторінок тексту з передмовою та іменним покажчиком з інформацією про кожного автора.

«Ми переслідуємо дві основні мети: естетичну - дати можливість читачам насолодитися гарною літературою, іноді з відтінком донбаської екзотики; і патріотичну, реабілітизуючу, науково-дослідницьку - показати у всьому різноманітті літературу Донбасу, продемонструвати, що вона має спільні з літературою інших областей України коріння, показати питому українськість Донбасу за допомогою виявлення загальноукраїнських архетипів і компаративного аналізу текстів, що в ній представлені», – пише Станіслав Федорчук.

Він зазначив, що книга буде цікава і корисна як звичайним читачам, так і широкому загалу фахівців-гуманітаріїв - філологам, культурологам, філософам, соціологам, історикам.

«Ми сподіваємося на підтримку нашого проекту - адже це не просто видання чергової книги, в цьому збірнику містяться матеріали, які допоможуть переосмислити сьогоднішню ситуацію в Україні, допоможуть розробити актуальні комунікативні та політичні стратегії, допоможуть подивитися на те, що відбувається під найтоншим, «ніжним» кутом - літературним, культурним.

Така повна, різноманітна, глибока антологія української літератури Донбасу - це безпрецедентний проект, який не має аналогів ні в Україні, ні в світі.

Половина накладу видання буде безкоштовно поширено для користування в бібліотеках всіх куточків України, університетів, культурних фондів.

Будемо раді бачити Вас нашими партнерами!» – зазначив голова ГО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: