До Львова приїдуть літератори та інтелектуали з усього світу

«Відстоювання правди у добу пропаганди» - саме така тема 83-го Міжнародного конгресу ПЕН у Львові, на який у період з 17 до 24 вересня в культурну столицю України приїдуть літератори та інтелектуали з усього світу.

Близько 230 поетів, письменників, журналістів, перекладачів, публіцистів, редакторів та істориків приїдуть із 101 країни світу та розмовлятимуть чотирма мовами світу про літературу, свободу слова та творчість.

Організатори постійно готуються, саме тому у середу, 5 липня, о 12:30 у конференц-залі «Александер» Прем’єр Готелю «Дністер» (вул. Яна Матейка, 6) відбудеться прес-конференція організаторів про підготовку 83-го Міжнародного Конгресу ПЕН.

Спікери:

  • Микола Рябчук – програмний директор 83-го Міжнародного Конгресу ПЕН у Львові, Президент Українського центру Міжнародного ПЕН-Клубу
  • Кетлін Кальдма – Секретар Міжнародного ПЕН-клубу, Президент Естонського центру Міжнародного ПЕН-клубу
  • Ольга Муха – куратор, координатор команди 83-го Міжнародного Конгресу ПЕН у Львові, очільниця Офісу «Львів – місто літератури ЮНЕСКО»
  • Андрій Москаленко – заступник міського голови Львова з питань розвитку
  • Богдана Брилинська – координатор з партнерства 83-го Міжнародного Конгресу ПЕН у Львові, головний спеціаліст відділу культурних індустрій управління культури департаменту розвитку Львівської міської ради.
  • Модераторка Ольга Гончар – координатор з PR та комунікацій 83-го Міжнародного Конгресу ПЕН у Львові.

Довідка:

ПЕН-клуб (International PEN) є вагомою міжнародною неурядовою організацією, яка об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів від 1921 року. Його назва утворена від англійського слова «pen» – ручка, що є водночас абревіатурою слів Poets, Playwrights, Essayists and Novelists – «поети, драматурги, есеїсти, романісти». Також до ПЕН-клубу входять журналісти, історики, видавці, загалом понад 25 000 членів із усього світу. ПЕН-клуб перебуває у формальних консультаційних зв'язках з ЮНЕСКО і має спеціальний консультативний статус в Економічній і Соціальній Раді ООН. Це одна із найстаріших організацій, яка бореться за права людини й одна з перших міжнародних письменницьких організацій. Свого часу до ПЕН-клубу належали Джозеф Конрад, Бернард Шоу, Герберт Уелс, а очолювали його Джон Голсуорсі, Генріх Белль, Маріо Варгас Льйоса.

Президентами Українського ПЕН-центру були поет Микола Вінграновський, правозахисник і публіцист Євген Сверстюк, філософ і релігієзнавець Мирослав Маринович. Нині організацію очолює Микола Рябчук – публіцист, письменник і науковець.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: