Народний артист гостро висловився про необхідність розвитку культури

kultura

Народний артист України Степан Глова заявив, що неможливо підняти економіку країни без вкладень у культуру.

Своєю думкою артист поділився під час прес-конференції, повідомляє ІА Дивись.info.

Степан Глова, народний артист України, який сьогодні грає у Національному театрі ім. Марії Заньковецької переконаний, що Україні для початку варто замислитися над розвитком культури і освіти, а вже потім концентруватися на інших речах.

«Японія була відсталою країною, але розвиток вони почали з освіти і культури — подивіться, де вони зараз. А у нас і досі немає законів про меценацтво, ПДВ — культура завжди додаток до бюджету. Тому ми і плентаємося завжди ззаду, — каже артист. —  Правлячі кола не роблять так, щоби культурі було добре, щоби вона розвивалася».

Степан Глова зауважує, що без культури і освіти немає й економіки.

«У нас кажуть: «Давайте спочатку піднімемо економіку, а потім культуру». Так не буває. На жаль. Ми вже скільки років просимо звернути уваги на наш найстаріший театр в Україні, але віз і нині там. У Парижі близько 300 театрів. А у Львові – вісім. На таке велике місто це надто мало. Але як створювати новий театр, як для цього потрібні гроші? І немає законів, які б дали поштовх культурі», — додає артист.

При цьому, він зауважує, що на культурі не можна заробити, але це те, що є всередині серця кожного, те, чим багато нація і народ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: