Наступного року розпочнуться ремонтні роботи з реконструкції площі Двірцевої

img1104-e2ead44cfb32b2a81a61072a7690682a

Наступного року розпочнуться ремонтні роботи з реконструкції площі Двірцевої. Як повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, було дуже багато варіантів, як мала би виглядати пл. Двірцева, тому ремонтні роботи проводитимуть з врахуванням інтересів усіх зацікавлених сторін.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«В першу чергу ми працювали над тим, щоб врахувати інтереси всіх зацікавлених сторін щодо ремонту вул. Чернівецької та пл. Двірцевої. Крім мешканців Львова та гостей Львова, як основних користувачів, - є ще Укрзалізниця, Укрпошта і ще багато підприємців, які мають різні права власності і землекористування та оренду землі на цій території.

Основним критерієм, яким ми керувалися, це в першу чергу розділити смуги громадського та приватного транспорту. Тому що в час пік, коли стоять автомобілі, вони не дають проїхати ані автобусам, ані маршруткам. І в даному випадку права сторона, яка веде до автостанції, вона буде виділена тільки для двостороннього руху громадського транспорту. Ліва сторона, з кільцевим розворотом, буде орієнтована на те, щоб нею користувалось таксі і приватний автотранспорт.

На сьогоднішній день величезну територію, близько півтора гектара, має Укрзалізниця для використання паркінгу і, очевидно, що цей паркінг можуть використовувати і надалі. Приватний транспорт буде заїжджати на цей паркінг. Таким чином ми зможемо почистити той хаос автомобілів, який стоїть на площі і фактично краде простір для громадськості.

Крім того пропонується зробити окремий пас для таксі, ближче до фасаду вокзалу, тому що у всіх цивілізованих країнах місця посадки і висадки приватного транспорту є відокремленими і таксі мають свої паси, де в порядку черги вони можуть брати відвідувачів міста.

Також буде передбачений інформаційний пункт, де всі приїжджі туристи можуть взяти громадську інформацію про маршрути, про громадський транспорт, про музей про будь-яку інформацію, яка їх цікавить.

Також буде змінене трамвайне кільце. Кільце буде збільшене у формі еліпса. Буде збільшена кількість зупинок трамваїв, і будуть місця для відстою трамваїв, які будуть очікувати своєї черги.

Таким чином, хочу наголосити, що це є схема, це не є кінцевий дизайн проекту, але в тій схемі видно, яка площа з’являється для велосипедистів, пішоходів і просто для відпочиваючих. Тут збільшиться радіус лівої частини дороги і збільшиться площа скверу, який, на нашу думку, є замалий. Трамвайні зупинки стануть ближче до фасаду Головного вокзалу, тому що зараз люди до зупинки вокзалу мусять з валізами пройти «кола пекла» крізь автомобілі.

Тобто, ми маємо технологічну карту, яка є погоджена зі всіма сторонами, є протоколи цих зустрічей і фактично ми можемо приступати до виготовлення робочого проекту, визначення кошторису і подачі бюджету на наступний рік», - розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: