Поцілунок, який неможливо забути

0_c8a89_5bc26efb_XXL

Сьогодні 6 липня відзначається Всесвітній день поцілунку, який вперше з'явився у Великобританії.

До цього романтичного свята ІА Дивись.info підготувала добірку з поцілунків - ніжних, пристрасних, прощальних, швидкоплинних.

Поцілунок життя

Фотографія Рокко Морабіто, 1967 року дуже відома. На ній зображені два електрика Рендал Чемпіон і Джей Ді Томпсон, які висять на стовпі електропередач. Багато сміються над цією фотографією, деякі дивуються, але далеко не кожен знає історію її виникнення.

В той день нічого не віщувало біди, вони проводили планові роботи, коли Рендалл випадково торкнувся одного з високовольтних проводів. Розряд в більш ніж 4000 вольт пройшов через його тіло зупинивши серце. Наприклад: під час страти на електричному стільці використовується напруга всього в 2000 вольт.

Рендал повис на страхувальних ременях, а його напарник Джей Ді, щоб не втрачати часу став намагатися зробити йому штучне дихання. Але в даній ситуації не зміг провести нормальну реанімацію, враховуючи обставини, але все одно продовжував допомагати Чемпіону дихати, поки у того не з'явився слабкий пульс.

Після він відчепив страховку від напарника і закинувши його собі на плече спустився з ним на землю.

До того моменту, коли прибули рятувальники Рендал Чемпіон був уже на землі і прийшов до тями. Незабаром він повністю видужав.

Братський поцілунок

Особливе місце в історії займає «братський комуністичний поцілунок». Без триразового поцілунку не обходилась жодна зустріч генсеків комуністичних партій. Найзнаменитіший — поцілунок Леоніда Брежнєва і Еріха Хонеккера (Erich Honecker), відображений на графіті Дмитра Врубеля на фрагменті Берлінської стіни в 1990 році.

Канадський поцілунок

Знаменита фотографія, зроблена під час хаосу на вулицях Ванкувера, 15 червня 2011 року.

Закохані стали учасниками фанатських заворушень після гри «Ванкувер» - «Бостон» і опинилися в самому центрі подій, коли вночі поліцейські почали відтісняти натовп. І, як стверджують Скотт і Алекс, все було не так уже й романтично.

Алекс вдарив один з поліцейських, і вона впала на землю. «Я взагалі не зрозуміла, що сталося. Мене просто штовхнули», - розповіла Томас.

Скотт додав, що дівчина була засмучена, їй було боляче і вона ледь не влаштувала істерику. Тому він вирішив підбадьорити її і дати їй зрозуміти, що він поруч і не дасть її в образу. Щоб довести їй, австралійський Ромео вирішив поцілувати подругу. «Це було найкраще, що я міг зробити в той момент», - заявив молодий чоловік.

Поцілунок на Таймс-сквер

Ця фотографія облетіла обкладинки журналів різних країн світу. «День Перемоги над Японією на Таймс-сквер» (відома також під назвою «Поцілунок»). Автор - відомий американський фотограф Альфред Ейзенштадт.

Майже півстоліття особи моряка та медсестри, які зображені на світлині, не могли ідентифікувати.

Коли журнал Life у 1980 році дав оголошення про пошук героїв фотографії, відгукнулися три жінки і одинадцять чоловіків. Вважається, що найбільше підстав називати себе моряком з фотографії мав Джордж Мендоса.

Довгий час «дівчиною з фотографії» вважали Едіт Шейн. Аж до своєї смерті у 2010 році вона брала участь в урочистих заходах в якості «тієї самої медсестри з фотографії». Однак сам Ейзенштадт сумнівався в тому, що сфотографував на Таймс-сквер саме пані Шейн.

Грета Фрідман була серед можливих героїнь фотографії ще з 1980 року, але остаточний вердикт винесли лише в 2012 році. Тоді опублікували дослідження Джорджа Галдорізі та Лоренса Верро, які на підставі численних інтерв'ю, опитування свідків й аналізу статури «претенденток» зробили висновок, що медсестра зі світлини - це саме Грета Фрідман, а не Едіт Шейн.

У 1945 році Грета Фрідман, якій на той час був 21 рік, працювала медсестрою. Дізнавшись про закінчення війни, вона вийшла разом з іншими на вулицю, де до неї несподівано підбіг незнайомий моряк, став кружляти, а потім поцілував.

«Я не бачила, як він підійшов, і не встигла зрозуміти, що відбувається, як опинилася в його обіймах», - розповідала Грета Фрідман.

Поцілунок біля будівлі муніципалітету

У 1950 році французький фотограф Робер Дуано зробив свій найвідоміший кадр: «Le baiser de l'Hôtel de Ville» - фото цілується парочки на жвавій вулиці Парижа. Знімок став міжнародним символом молодої любові в Парижі.

На перший погляд кадр виглядає абсолютно випадковим. Начебто закохані навіть не підозрюють про присутність фотографа. Спонтанність сцени виключає думку про постановку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: