Трамп виступить із промовою у Польщі

FILE PHOTO: Russian President Putin in Moscow and U.S. President Trump at a reception ceremony in Riyadh
FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin attends a news conference at the Kremlin in Moscow, Russia, on January 17, 2017 and U.S. President Donald Trump seen at a reception ceremony in Riyadh, Saudi Arabia, on May 20, 2017, as seen in this combination photo. Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Президент Дональд Трамп виголосить промову у польській столиці Варшаві, в якій прояснить своє бачення відносин між Сполученими Штатами та Європою.

Про це інформує ВВС Україна.

Візит американського президента проходить напередодні саміту G20, який відбудеться у Гамбурзі.

У Польщі на Дональда Трампа очікує теплий прийом, оскільки польському консервативному уряду імпонує жорстка політика американського президента щодо мігрантів та його гостре відчуття національного суверенітету.

Очікується, що американський президент також виступить за переговори щодо торгівлі між США та центральною і східною Європою.

Газове питання

Першим пунктом у розкладі американського президента на четвер значиться саміт «Три моря», на якому за ініціативою Польщі та Хорватії збираються представники 12 країн Балтійського, Адріатичного та Чорного морів.

Очікується, що на зустрічі обговорюватимуть питання імпорту американського газу, який допоможе зменшити залежність країн від російської енергетичної системи.

Польський уряд намагається зменшити свою енергетичну залежність від Росії, і минулого місяця до країни прибула перша партія зрідженого природного газу з США.

Варшава і три країни Балтії також виступили проти планів Росії побудувати газопровід до Німеччини, проте Берлін підтримав проект Москви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: