Триває збір підписів під петицією проти знищення Нацакадемії сухопутних військ

19490329_1814708428844431_77229902_o

За три дні петиція на сайті президента «Проти знищення Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного» набрала 680 голосів.

За три дні петиція на сайті президента «Проти знищення Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного» набрала 680 голосів.

Триває голосування за петицію, ініційовану народним депутатом Ігорем Васюником, проти знищення Національної академії сухопутних військ у Львові. До кінця голосування залишилося 90 днів.

Нагадаємо, причиною для появи петиції став план Міністерства оборони України щодо реорганізації військових навчальних закладів, згідно із яким МОУ через постанову Уряду хоче створити на фондах факультету військової підготовки ім. Верховної Ради України Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Інститут танкових військ із перенесенням туди підготовки курсантів Національної академії сухопутних військ за спеціалізацією «Управління діями підрозділів танкових військ».

Окрім того, Міноборони має намір створити факультет військової підготовки у Кам’янець-Подільському національному університеті ім. І.Огінка із перенесенням туди підготовки курсантів Національної академії сухопутних військ за спеціалізаціями «Управління діями інженерних підрозділів військ і сил» та «Озброєння і техніка інженерних військ».

Може реорганізація зачепити й факультет ракетних військ та артилерії. Його хочуть перенести до Сум. Натомість академія у Львові стане інститутом морально-психологічного забезпечення.

На думку автора петиції, подібна реорганізація призведе до знищення академії, яка за час проведення АТО підготували 6000 офіцерів, 60 000 солдат та сержантів. Фахівці академії провели індивідуальну підготовку 24-ої, 80-ої, 128-ої, 51-ої, 26-ої бригад та підрозділів (в т.ч. безпосередньо в зоні АТО), а розформована 44-бригада (2000 чоловік) наново сформована фахівцями академії.

«На даний час близько 300 випускників Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного за мужність та героїзм, проявлені у ході Антитерористичної операції, нагороджені високими державними нагородами, 63 випускники академії загинули, захищаючи державу…Восьмеро випускників (троє – посмертно) стали Героями України», – йдеться у петиції.

Зважаючи на всі аргументи, викладені у петиції, її автори вимагають зупинити будь-які дії пов’язані із реорганізацією академії, а також дати оцінку діям міністра оборони, а також провести широку дискусію в професійному експертному середовищі щодо питання реформування військової освіти в Україні.

Читайте також: Нова «стратегія» військової освіти Полторака чи знищення Академії сухопутних військ у Львові?

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ Збройних Cил України з морально-психологічного забезпечення – начальник управління з морально-психологічного забезпечення полковник Голоднюк Олександр Миколайович заявив, що навчальний заклад Національна Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного не буде розформований.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: