У Львові стартує фестиваль Стенлі Кубрика

images

6 липня, у великому залі львівського кінотеатру Kopernik починається марафон фільмів Стенлі Кубрика — одного з найвпливовіших режисерів в історії кінематографу. Фестиваль «Кубрикоманія» триватиме до 12 липня. У програмі — сім стрічок та одна лекція.

Про це інформує bit.ua

Розпочне фестиваль класичний психологічний трилер «Сяйво» (The Shining), що вийшов на екрани у 1980 році. В основі сценарію однойменний роман Стівена Кінга, написаний у жанрах психологічного жаху і готичної літератури.

 

7 липня покажуть останню роботу Стенлі Кубрика — «Із широко заплющеними очима» (Eyes Wide Shut). Головні ролі у стрічці зіграли Ніколь Кідман і Том Круз. Режисер помер за 4 дні після закінчення монтажу фільму.

Одним із найвизначніших фільмів у жанрі фантастики кінокритики називають «Космічну одіссею 2001 року» (2001: A Space Odyssey). Стрічка здобула «Оскар» за найкращі візуальні ефекти. Письменник Артур Кларк, роман якого став основою сценарію, після прем’єри сказав: «Якщо ви повністю зрозуміли цей фільм, це значить, що ми зазнали невдачі. Ми прагнули поставити в ньому більше запитань, ніж дати відповідей». «Космічну одіссею 2001 року» львів’янам покажуть 8 липня.

Роздуми про людську жорстокість і свободу вибору лягли в основу «Механічного апельсина» (A Clockwork Orange) — ще одного культового фільму Кубрика. Стрічку, зняту у 1971 році, чотири рази номінували на «Оскар».

Завершать «Кубрикоманію» чорна комедія «Доктор Стрейнджлав, або Як я перестав  хвилюватись і полюбив бомбу», історична драма «Баррі Ліндон» та військовий фільм «Ціліснометалева оболонка».

12 липня у Першій Львівській Медіатеці кінокритик, арт-директор кінотеатру Kopernik Станіслав Тарасенко прочитає лекцію «Стенлі Кубрик: талановитий гівнюк» (за висловом Кірка Дугласа).

Фільми показуватимуть щоденно о 19:00. Глядачі можуть придбати абонемент на всі покази фестивалю. З програмою можна ознайомитись в описі заходу у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: