Відтепер навчання на магістратурі в ЛНУ ім. Франка триватиме рік і 4 місяці

1300666418_fotomagstratura

Цього року зменшили терміни навчання на магістратурі до 1 року і 4 місяців. Цьогорічні вступники на магістерські програми навчатимуться до 31 грудня 2018 року.

Про це повідомив Андрій Гукалюк, відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ ім. І. Франка, передає кореспондент Дивись.info.

«Терміни навчання на магістратурі становить 1 рік і 4 місяці. Тобто вступник, подавши заяву зараз і вступивши, починає навчання 1 вересня та закінчує 31 грудня 2018 року. Єдиний виняток в нас є 7 освітніх програм, які мають статус освітньо-наукових. Там термін навчання 1 рік та 9 місяців. Це для тих осіб, які планують продовжувати активну наукову діяльність і здобувати освіту на такому науковому рівні», - повідомив відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Гукалюк.

Термін навчання на магістратурі зменшили через недостатнє фінансування.

«Зменшення терміну навчання зумовлено все ж таки тим, що зараз і освіта, і наука, і Міністерство освіти в принципі не має належного фінансування, яке виділялося би під той Закон «Про вищу освіту», який з вересня 2016 року запрацював. В такому випадку університети мають дуже багато організаційно-методичних клопотів, тому що вони щороку міняють навчальні плани. Були навчальні плани на 2 роки магістратури, потім навчальні плани на півтора року магістратури, тепер на рік і 4 місяці. Тобто це дає можливість бюджетні фінансування, які забезпечують кількість державного замовлення скоротити на якусь частину», - розповідає Андрій Гукалюк.

За словами Андрія Гукалюка, для студента також буде чимало незручностей. Проблеми можуть виникнути з працевлаштуванням. До прикладу, на роботу на освітні програми набирають 1 вересня. В такому випадку випускник півроку буде у незрозумілому стані.

Навчальна робота магістра передбачає написання магістерської роботи. Термін, який був раніше, є більш ефективним для підготовки фахівця.

Підготувала: Ярина ДЕМЧИНА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: