Єврейська громада Львова стурбована через антисемітизм

Єврейська громада Львова звернулася до мера Андрія Садового, губернатора Олега Синютки, начальника ГУ НП Валерія Сeрeди та голови СБУ області Олександра Ткачука щодо останніх актів антисeмітизму у місті.

Відповідну заяву на своїй сторінці у Фейсбук оприлюднив Олександр Назар.

«Єврейську громадськість Львова непокоїть зростаюча у місті тенденція антисемітських проявів протягом останніх місяців. Цей ланцюжок складається з:

хуліганських дій біля будинку Товариства єврейської культурі ім. Шолом-Алейхема по вул. Вугільна, 3, коли були зірвані всі інформаційні таблиці;

антисемітські написи на території меморіального комплексу «Простір синагог» на пл. Арсенальній;

написи антисемітського змісту, які містять прямі погрози євреям, по вул. Шолом-Алейхема;

безпрецедентна спроба підпалу діючої синагоги по вул. Бр. Міхновських, 4.

Єврейську громадськість дивує недостатня офіційна реакція міської та обласної рад на зростаючу хвилю антисемітських випадів, особливо реакції на останні випадки на вул. Шолом-Алейхема та Бр. Міхновських, а також позиції стосовно трагічних подій, які сталися у Львові 30 червня – 2 липня 1941р.

Відсутність попереджувальних дій з боку поліції та СБУ, аби уникнути провокацій та не притягнення провокаторів розв’язує їм руки чинити і надалі протиправні дії.

Ми переконані, що така реакція з боку влади та правозахисних організацій, ставлення влади до всього вищенаведеного тільки посилює почуття безкарності та вседозволеності у тих сил, метою яких, на нашу думку, є подальше загострення міжетнічних стосунків та дестабілізацію ситуації у місті з використанням «єврейської карти».

Дії антиєврейських елементів є також антиукраїнськими діями, спробами створення негативного іміджу щодо українсько-єврейських взаємин. Ми протестуємо проти таких дій.

Ми сподіваємось на прийняття відповідними органами заходів по припиненню цієї наростаючої хвилі ксенофобії задля повернення Львову іміджу толерантного міста», – йдеться у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: