Коли субсидія не призначається автоматично. Коментар експерта

subsidiya
Фото ілюстративне. Джерело: Наше місто

Начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомоги департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації каже, що далеко не завжди мешканці можуть розраховувати на автоматичний перерахунок субсидій.

Про це Василь Гельбич повідомив під час прес-конференції, інформує ІА Дивись.info.

У більшості випадків українцям субсидію призначають на новий термін автоматично. Утім, є ситуації, коли особа має сама щоразу звертатися з необхідними документами для цього. За словами начальника відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомоги департаменту соціального захисту населення ЛОДА Василя Гельбича, таке можливо, зокрема тоді, коли людина отримує пенсію в іншій області, іншому районі або є отримувачем військової пенсії. Також автоматично субсидію не перераховують тим, хто працює у приватній організації, яка з тих чи інших причин не надає відповідь на запит представництв соціального захисту.

Читайте також: Чому у мешканців Львівщини можуть бути борги у квитанціях за газ. Роз’яснення експерта

«Не автоматично також перераховують, якщо людина орендує житло. Субсидію призначають тільки на рік і, відповідно, після цього треба знову подати документи разом з дійсним договором оренди. Так само повторно подається субсидія на тверде паливо, якщо помешкання не має газифікації. Це більше поширено у сільській місцевості. І ще один випадок — якщо у сім’ї сталися якісь зміни: хтось виписався, хтось прописався, змінили спосіб отримання тепла (було центральне опалення – стало індивідуальне), змінився надавач послуг та інше», — додає Василь Гельбич.

Нагадаємо, Львівська область третя за кількістю призначених субсидій в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: