На Львівщині назвали суму, яку отримають субсидіанти за зекономлені послуги

1340_6cb14
Фото ілюстративне

Представник Львівської облдержадміністрації розповів, скільки грошей можуть отримати ті, хто зекономив комунальні послуги за час отримання субсидії.

Начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомоги департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Василь Гельбич каже, що вже з 1 вересня ті категорії населення, які зекономили за опалювальний період певні кошти у рамках призначених субсидій, можуть отримати гроші «на руки».

Сума може бути різна: від однієї гривні до майже 700 у випадку, якщо мова йде про газ і від 1 гривні до 135 у випадку користування електроенергією.

«Все залежить від того, скільки людина зекономила, — зазначає Василь Гельбич. —  Припустімо, особа зекономила за газ тисячу гривень. Вона на руки отримає 695 гривень, а решту повернуть до державного бюджету. Аналогічно за електроенергію: якщо зекономила 300 гривень, 135 отримає на руки, а решту повернуть до держбюджету».

Крім того, начальник відділу житлових субсидій зазначає, що наступного року планують перевести усі субсидії на монетизований формат. Утім він зауважує, що наразі невідомий механізм впровадження такого формату.

Нагадаємо, 26 квітня уряд прийняв постанову № 300, згідно з якою деякі категорії населення можуть розраховувати на повернення суми, невикористаної за опалювальний сезон 2016-107 років. Це стосується і мешканців Львівської області.

Зазначимо, у «Львівгаз збуті» пояснили, звідки у квитанціях за газ можуть з’явитися помітки про заборгованість.

Нагадаємо, держава завинила «Львівгаз збут» 1,5 млрд гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: