ЗМІ: Французи можуть збудувати в Чорнобилі гігантську сонячну електростанцію

Україна веде переговори з однією з найбільших компаній Франції Engie SA про побудову велетенської сонячної електростанції, вартістю 1,25 мільярда доларів у зоні відчуження. Про це з посиланням на Bloomberg передає Економічна правда.

Україна веде переговори з однією з найбільших компаній Франції Engie SA про побудову велетенської сонячної електростанції, вартістю 1,25 мільярда доларів у зоні відчуження. Про це з посиланням на Bloomberg передає Економічна правда.

Французька компанія вивчає попереднє економіко-технічне обґрунтування проекту.

«Французький досвід в ядерній енергетиці - це одна з причин, чому ми б хотіли працювати саме з французькою компанією», - сказав міністр екології України Остап Семерак.

Він додав, що французька компанія звернулася до українського уряду після того, як він оголосив про намір розвивати відновлювані джерела енергії в Чорнобилі.

У Engie SA підтвердили, що компанія веде переговори з Україною, але відмовилися розповідати про розмір проекту. За словами Семерака, зараз близько 60 компаній цікавляться реалізацією проектів у зоні відчуження.

Видання зауважує, що на сьогодні в Україні найвищі тарифи на екологічно чисту електроенергію. Кіловат-година коштує 15 євроцентів, в той час як у більшості країн на континенті ціна не перевищує 8,6 євроцентів.

«Це хороша винагорода, але, можливо, не настільки хороша, якщо взяти до уваги всі ризики в країні. В України є хороше сонячне опромінення, але також надто низька довіра інвесторів і надмірна вартість проектів», - прокоментував потенційну угоду аналітик BNEF П'єтро Радоя.

Китайські компанії GCL System Integration Technology і China National Complete Engineering Corp минулого року теж оголосили про будівництво сонячної електростанції потужністю один ГігаВат. Але поки що будівництво не розпочалося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: