На Черкащині кількахвилинний буревій завдав величезні збитки селищу (фото)

549e1abcc837d11ee2ee806abf218fc9

У селищі Чорнобай на Черкащині уже тиждень намагаються подолати наслідки стихії, яка лише за кілька хвилин залишила без покрівлі 80 відсотків жителів райцентру, йдеться у ТСН

У селищі Чорнобай на Черкащині уже тиждень намагаються подолати наслідки стихії, яка лише за кілька хвилин залишила без покрівлі 80 відсотків жителів райцентру, йдеться у ТСН

На деяких вулицях крівлі позривало просто із каркасом. Люди благають про головне - щоб не пішов дощ, бо те, що буревій їм позмітав за лічені секунди уже тиждень не можуть полатати.

Пані Олена живе на верхньому четвертому поверсі, і поки лише накрила свою квартиру плівкою. А от звідки їй узяти гроші на міцне покриття - не уявляє. Адже і до стихійного лиха рахувала кожну гривню. Доглядає дитину інваліда, сина студента і стареньку бабусю. І таких як вона тут весь будинок.

Вода нині у селі - дефіцит. За тиждень після буревію не всюди поновили й світло.

«В нас морозилка була забита повністю. Ми вже заготовки на зиму зробили повністю. І полуницю. І малину, і все потекло, ми все викинули», - бідкається жінка.

Зв'язок у селі працює з перебоями. Жителі протягом тижня зверталися до влади і влада казала - все робіть за власний рахунок і своїми силами.

«Сказали – збирайте родичів, беріть кредити, і вирішуйте свої проблеми!», - розповідають мешканці.

Хто має гроші – самостійно латає дірки. Місцева влада запевняє, теж не сидить склавши руки.

Шифер та генератори, кажуть люди, у перші дні тут продавали у три дорога. Та навіть попри кусючі ціни нині це - популярний товар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: